Stay tuned

Două rețete minunate de post cu cartofi!

in Rețete by

Pentru că ne aflăm în sfântul Post al Crăciunului, majoritatea gospodinelor optează pentru preparate pe bază de cartofi. Să uităm de banalii cartofi prăjiți și să optăm pentru două rețete absolut minunate, al căror gust este senzațional.

Cartofi picanți la tigaie

Pentru a prepara acest fel de mâncare, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de cartofi, ulei, o jumătate de linguriță cu boia dulce, o jumătate de linguriță cu boia iute, sare, piper, rozmarin. Spălați bine cartofii și puneți-I la fiert în coajă. Când încep să se înmoaie, opriți focul. Îndepărtați coaja și tăiați cartofii cuburi. Puneți ulei în tigaie și prăjiți cartofii, adăugând pe rând sare, boia dulce și iute. La final, presărați rozmarin și mai lăsați cartofii la fiert încă trei minute.

Chifteluțe de cartofi

Dacă vă plac chifteluțele, puteți opta pentru cele din cartofi, pentru care aveți nevoie de: 6 cartofi, 3 morcovi, sare, piper, mărar, 3 căței de usturoi, un praf de făină, ulei. Fierbeți cartofii și morcovii și pasați până se transformă totul într-o pastă. Adăugați mărar, usturoi pisat, sare, piper și un praf de făină pentru a se lega compoziția. Modelați chifteluțele și prăjiți în ulei încins.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top