Stay tuned

Dr. Maria Chirilă „Am făcut un calcul şi, în fiecare zi, prin alimentele de pe piaţă, mâncăm în jur de 250-300 de substanţe chimice. Cum vreţi să reziste organismul? „

in Sanatate by

Dr. Maria Chirila „Toata nenorocirea asta cu bolile pro­vine de la stilul de viata, de la ceea ce mancam. Am facut un calcul si, in fiecare zi, prin alimentele de pe piata, mancam in jur de 250-300 de substante chimice. Cum vreti sa reziste organismul la o asemenea agresiune? Painea cea de toate zilele, de pilda, are nu mai putin de 14 afanatori, din­tre care unii cancerigeni. In toate tarile civilizate, E-urile sunt controlate foarte strict. Numai la noi se folosesc haotic, fiecare pro­ducator pune ce si cat vrea. De ce sa incarci un aliment oarecare cu 15 E-uri, cand el este foarte bun in stare naturala?

Un medic ne explica ce inseamna alimentatia „moderna” si produsele de calitate indoielnica. Suntem supusi unui experiment alimentar caruia ii cad victime oameni de rand.
„In tara asta, daca vrei sa faci un lucru bun, te asteapta o armata de mori de vant. Asta e concluzia trista a sufletului meu. Spitalul crestin Christiana, pentru care am muncit pe branci, impreuna cu sotul meu, ani in sir, a fost ajutat de autoritati sa dispara. Era un spital pentru saraci, pentru cazurile sociale, care altfel nu pot fi ajutate. Aveam si asistenta spirituala, lucrau si maicute alaturi de personalul medical. La noi s-a tratat, printre altii, si Petre Tutea. Dar nu s-au lasat pana nu ne-au inchis.”

A fost un caz deosebit. Avea doar 18 ani si deja invatase sa moara. Medicii au trimis-o acasa la Curtea de Arges sa-si astepte sfarsitul. Copila se chinuia ingrozitor. Mama ei a facut infarct si a fost operata la inima. Povestea Alexandrei a inceput cu o hepatita B. Boala a evoluat, asa ca parintii au adus-o de urgenta la Bucuresti. Dupa zeci de investigatii la spitalele Colentina si Matei Bals, a trecut la tratament cu interferon si apoi cu cortizon, cate 80 mg timp de trei luni. Alexandra se simtea tot mai rau, se umflase, o dureau toate oasele, ii cazuse parul.

„M-am internat cu o boala, respectiv hepatita si am iesit din spital cu vreo 10 boli… E o crima cortizonul asta.” spunea Alexandra. Medicii erau ingroziti, afirmand ca doar o minune de la Dumnezeu o poate salva. Minunea s-a intamplat.

Alexandra are acum 23 de ani… . Doar consultatiile periodice la un centru medical de homeoterapie si fitoterapie, ii mai aduc aminte de calvarul prin care a trecut, pentru ca Dumnezeul invocat de doctori nu a vindecat-o direct ci prin inlocuitorul Lui, dr. Maria Chirila. Cei care vor sa consume doar produse naturale le pot achizitiona de la magazinele Naturalia, deschise in zonele Floreasca si Mosilor, din Capitala. Sunt aici tot felul de bunatati: de la paine la bomboane, de la branza de capra la pastrama de porc.

Nu consumati acelasi aliment o perioada lunga de timp
Si in homeopatie se aplica zicala „ce-i prea mult nu-i sanatos”. Chiar daca, in esenta, e bun. Asa ca Maria Chirila ne atrage atentia sa nu consumam acelasi ceai, aliment sau orice alt produs o perioada foarte lunga de timp. Pentru ca asta duce la o simptomatologie. Ceaiul de sunatoare, de pilda, altfel benefic, da nevralgii destul de grave: „La un moment dat, am avut o pacienta tanara, frumoasa, dar cu niste cearcane imense, pana la jumatatea fetei, si cu o stare generala foarte proasta. Am intrebat-o, din prima, ce mananca. Si mi-a spus ca hrana ei, de doi ani, se rezuma doar la grau incoltit”.

Centrul Medical Naturalia nu seamana deloc unei clinici obisnuite. Atmosfera de aici pare mai degraba o rasplata pentru gropile, praful si mizeria din Voluntari, pe care le infrunti ca sa ajungi pe strada Mircea Marinescu. Cand, dintr-o data, pei­sajul se schimba brusc. Parca ai ajuns nu doar intr-un alt oras, ci chiar intr-o alta tara. Un asfalt perfect, case cochete, fara sa fie palate cu turnulete, inundate de verdeata.

La numarul opt, dai peste o adevarata oaza de sanatate. Un laborator in care se fac produse naturiste, un magazin cu marfuri ecologice, un depozit in care se pun plante la uscat, o receptie pentru pacienti, niste cabinete de consultatie. Sala de asteptare e un adevarat regal al naturalului si bunului gust. Flori, multe flori, icoane si citate din cartile sfinte, cateva vitrine cu mostre din ceaiuri, tincturi, ule­iuri, creme si alte produse naturale. Pacientii care isi asteapta randul au pe masa un cos cu felii de paine ecologica. De departe, cea mai buna pe care am gus­tat-o vreodata.

„Udata” cu un ceai rosiatic, hibiscus, ni se spune, e genul de gustare care iti merge direct la suflet. Doamna doc­tor Maria Chirila nu prea are timp de intrebari. Ne invita in cabinet si incepe, direct, sa ne certe. Sigur, nu pe noi, doua bucati de ziaristi, ci pe noi, asa, in general, ca victime ale acestei minunate tari, in care boala parca ar fi o sarcina de partid si de stat. Pentru ca facem tot ce se poate ca sa ne imbolnavim. Cat mai mult, cat mai grav:

„Toata nenorocirea asta cu bolile pro­vine de la stilul de viata, de la ceea ce mancam. Am facut un calcul si, in fiecare zi, prin alimentele de pe piata, mancam in jur de 250-300 de substante chimice. Cum vreti sa reziste organismul la o asemenea agresiune? Painea cea de toate zilele, de pilda, are nu mai putin de 14 afanatori, din­tre care unii cancerigeni. Prin sare, cea iodata, ca de alta nu avem, luam in fiecare zi o doza de cianura. Laptele praf pentru copii contine 28 de substante chimice, inclusiv piatra vanata, folosita la stropitul viilor, pentru daunatori. Toate sunt scrise pe cutii, adica e la vedere, nu trebuie decat sa le cititi.

Cine avizeaza acest experiment alimentar criminal?

In toate tarile civilizate, E-urile sunt controlate foarte strict. Numai la noi se folosesc haotic, fiecare pro­ducator pune ce si cat vrea. De ce sa incarci un aliment oarecare cu 15 E-uri, cand el este foarte bun in stare naturala? Doar daca vrei sa-i cresti pretul, ca si otravurile astea sunt scumpe. Si cam asa se intampla, culmea sadismului, trebuie sa ii si platim bine ca sa ne omoare. Sau daca vrei, ca politica de stat, sa fie cat mai multi oameni bolnavi. Si sa dezvolti indus­tria farmaceutica. Mult mai rentabila, la noi, decat industria de armament, de pilda.

Dupa ce ne-a mustruluit bine, „terapie” pe care o aplica si pacientilor, spre binele lor, doctorita Chirila ne-a marturisit ca s-a apropiat de homeopatie si fitoterapie din nevoie. A intalnit foarte multe cazuri care nu puteau fi rezolvate prin tratamente alo-pate, scrie extranews.ro.

Dupa ce a terminat medicina, s-a specializat in imunologie si alergologie. Vedea tot timpul ca, la iesirea din spital, pe fisa pacientilor scria ameliorat. Or, in starea lor, pe fond, nu prea era nimic ame­liorat:

„Am vazut sute de alergii la medica­mente si am inteles ca e impotriva codului genetic pe care il avem sa inghiti zeci de asemenea chimicale pe zi. Nu puteam sa rezolv aceste cazuri doar prin medicina cla­sica”.

Sansa a venit in 1982, sub forma unei burse, pe homeopatie, la Academia Regala din Londra. Cu chiu, cu vai, a reusit sa stranga 160 de lire sterline, din putinii bani de buzunar pe care ii avea. Si-a cumparat o mica biblioteca de carti de spe­cialitate, s-a intors in Romania si s-a pus pe treaba.

Principiul homeopatiei poate fi rezumat prin expresia „cui pe cui se scoate”. Ceea ce te imbolnaveste, la un moment dat, te poate si vindeca, intr-o diiutie controlata si particularizata pentru fiecare caz. Homeopatia trateaza cauza bolii, nu doar efectul, si priveste pacientul ca un intreg, nu-l imparte pe bucati: inima, ficat, plamani, cap, picioare etc. De aceea, la prima consultatie se face anamneza, adica un fel de istorie personala a pacientului. Homeopatul se intereseaza de toate afectiunile avute vreodata, in cursul vietii, de analize medicale sau observatii de la alti medici, de comportamentul alimentar si de viata, de traume fizice sau psihice suferite, de antecedentele de familie s.a.m.d. Cand „tabloul” este complet, urmeaza instruirea alimentara. Pentru ca o vindecare pe cauza incepe intotdeauna cu detoxifierea organismului.

Tratamentul pro-priu-zis este individualizat pentru fiecare pacient. Granulele homeopate, produse din lactoza, de un laborator din Bucuresti, se impregneaza cu tincturile active in far­macia de laNaturalia. Pe loc, functie de diagnostic. „Bobitele”, cum le numesc pacientii, se tin sub limba, pana se topesc. in cadrul terapiei, ele se combina cu pro­duse din plante, ceaiuri, tincturi, unguente, uleiuri. Tincturile-mama sunt importate din Anglia si Germania. Plantele se culeg de pe la noi, de la altitudini mari, de peste 1.500 m, ca sa fie cat mai nepoluate: din Bucovina, Muntii Caliman si Muntii Banatului.

Pentru o viata sanatoasa si pentru a trata cat mai corect diverse afectiuni, daca le avem, medicul Maria Chirila ne recomanda cateva „retete” genera­le: • beti sucuri de catina, echinaceea si isop, pen­tru ca ele cresc imunitatea • in loc de antibiotice, luati uleiuri esentiale de eucalipt si cimbru • con­sumati cat mai multe alimente-medicament: hrean (cel mai bun antibiotic); ridiche neagra (depurativ, detoxifiant); sfecla rosie (mare furnizoare de fier); andive (adevarate minuni pentru afectiunile hepato- biliare); leurda (antitumoral natural) • beti trei- patru cani de ceai pe zi: de porumbe si hibiscus (antistres); de macese (macerat de seara pana dimi­neata este sanatate curata pentru cardiaci).

Tags:

Latest from Sanatate

Go to Top