Fii la curent!

Dumnezeu ne trimite copiii, ca să ne înveţe ei pe noi. Trebuie doar să-i ascultăm

in Sfaturi by

Mami, nu mai rezist ce frumoasa e viata asta a mea!

Am tot primit iconite din acelea mici pe care le poti purta in poseta.

Eu le-am tot strans in portofel si vazandu-le Mihaita mi le-a cerut spunand ca eu am destule. I le-am dat si am hotarat sa le pastreze in albumul lui de fotografii. S-a apucat el sa si le aranjeze si dupa ce punea o iconita in folie se inchina si tot asa pana le-a terminat pe toate, scrie altarulcredintei.md.

De unde stiu ei micutii sa faca asa gesturi minunate?

Apoi, dupa ce a terminat imi spune: Mami, nu mai rezist, ce frumoasa e viata asta a mea!

***

Dumnezeu ne trimite copiii, ca sa ne invete ei pe noi

Ieri am avut o discutie extraordinara cu Luca. El era foarte speriat de parintii mei, nu trecea pe langa ei decat cu mine de mana, tresarea daca intrau in camera lui, etc…

Ieri ma intreba: Mama, de ce nu ma iubesc Nonno si Nonna? (asa li se spune in calitate de bunici)

Eu zic: Eu cred ca te iubesc in felul lor, mami. Dar cred ca nu stiu sa isi arate dragostea. Asta nu e din vina ta, puiule, e o neputinta a lor, o boala a sufletului lor.

Sta Luca si se gandeste…

Mami, stii, eu cred ca pot… dar nu vor!

Mai tarziu, in aceeasi zi, am vorbit despre cum e el unic in lume, cum niciodata, niciodata nu se va mai naste alt om, alt baietel identic cu el, si tocmai de asta e atat de nepretuit in ochii Domnului. Ah, trebuia sa vedeti zambetul din ochii lui!…

Nu stiu ce anume l-a linistit, dar in seara aceea s-a dus la ai mei in camera foarte linistit si a stat de vorba cu ei foarte calm si le-a povestit cate in luna si in stele.

***

Alta poveste din intelepciunea copiilor.

Intr-o seara il apuca furia si ma loveste. Acum, noi am vorbit de multe ori ca e in regula sa fie furios, dar ca trebuie sa gaseasca alte metode de a-si consuma furia, nu lovind pe altii (unele metode i le-am zis eu, cu altele a venit el).

Eu chiar ma supar si ii zic: Stii pedeapsa; maine nu te uiti la desene! (pedeapsa stabilita de comun acord).

El: Iarta-ma, iarta-ma, mami!

Eu, nervoasa: Sunt foarte suparata, pentru ca ai zis ca nu mai faci asta, dar nu te vad nici macar incercand.

El, cu lacrimi in ochi si indignat: Dar nu poti sa vezi incercarea mea; pentru ca ea e in inima, dar inca nu a ajuns la cap, si d-aia fac inca asa.

Si-acuma rad!!! Uneori am senzatia ca Dumnezeu ne trimite copiii, ca sa ne invete ei pe noi. Bineinteles ca ne-am impacat imediat si mi-am cerut eu scuze ca nu am suficienta rabdare cu el si i-am spus ca apreciez ca incearca (si chiar incearca, si incepe sa reuseasca, si chiar sunt mandra de el pentru asta.).

***

Tati, eu stiu de ce te simti bine

Dupa Sfanta Liturghie, in drum spre casa, tatal lui Mihai a spus: Ce bine ma simt! Si Mihai, care nu are inca 4 ani, comenteaza: Tati, eu stiu de ce te simti bine. Pentru ca a intrat Doamne Doamne in Tine.

***

Mami, nu inteleg ce tot citesti tu carti despre Dumnezeu. Eu stiu doua lucruri: ca Doamne exista si ca are grija de noi.

Loading...

Latest from Sfaturi

Go to Top