Fii la curent!

Fabian Anghel, olimpicul român care visează să construiască roboți asistenți pentru persoanele cu dizabilități

in Știri by

In ciuda vremurilor tulburi, Romania continua sa produca oameni de valoare. In randurile urmatoare va prezentam povestea lui Anghel Fabian, elevul din Galati medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Informatica din 2018.

Tanarul este fascinat de Informatica

Fabian Anghel are 15 ani si este elev in clasa a IX-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati. Tanarul este de-a dreptul fascinat de Informatica, motiv pentru care a si obtinut medalia de aur la Olimpiada Nationala dedicata acestei discipline.

„Informatica era o materie optionala, dar mie mi-a placut foarte mult, in special sa scriu limbaje de programare. Informatica este o combinatie intre matematica si logica. Depinde pentru ce vrei sa faci codul, limbajul de programare” , a marturisit Fabian, care in clasele a V-a si a VI-a a obtinut doua medalii de argint la faza nationala a Olimpiadei de Informatica.

Vrea sa devina un programator de succes. Cea mai arzatoare dorinta a sa este sa ajute persoanele cu dizabilitati

Dupa terminarea liceului, Fabian stie deja ce vrea sa faca mai departe. Va urma o facultate de Informatica, pentru a duce mai departe pasiunea sa legata de scrierea limbajelor de programare. Mai mult decat atat, tanarul are teluri mult mai inalte, scrie fanatik.ro.

Visul sau este sa conceapa un limbaj de programare a robotilor, prin intermediul caruia isi propune sa vina in ajutorul persoanelor cu dizabilitati, pentru ca acestea sa se poata deplasa cu mai mare usurinta.

„Pot fi scrise limbaje de programare, care sa ajute persoanele cu dizabilitati ca, prin intermediul unor roboti, sa poata face lucrurile pe care le fac oamenii normali. Mi-ar placea sa lucrez la un astfel de limbaj de programare” , dezvaluie Fabian Anghel, care vrea sa calce pe urmele lui Razvan Solea, sef de lucrari la Facultatea de Automatica din Galati. Acesta a creat un scaun cu rotile ce poate fi deplasat doar cu privirea, fara a fi nevoie de o atingere fizica din partea celui care il ocupa.Inventia este destinata persoanelor paralizate de la gat in jos si le usureaza cu mult deplasarea, fiind totodata binevenita si pentru insotitorii acestora.

Tags:

Latest from Știri

Go to Top