Fii la curent!

Geta din „Liceenii” a împlinit recent 51 de ani. Cum arată actrița la 32 de ani de la apariția celebrului film

in Știri by

Nu exista roman care sa nu fi urmarit macar o data filmul „Liceenii” ce spune povestea de dragoste a unor liceeni aflati in primul an de studii.

Pe langa Dana (Oana Sarbu) si Mihai (Stefan Banica Jr), cu siguranta un alt personaj ce–ti ramane in minte este frumusica Geta, iubita lui Ionica, o adolescenta vesela si simpatica.

In timp ce Oana Sarbu si Stefan Banica Jr. au continuat sa apara pe micile ecrane, actrita Cesonia Postelnicu ce a interpretat-o pe Geta s-a dedicat teatrului, fiind angajata la TNB, incercand sa-si tina viata personala cat mai privata, scrie simpaticu.eu

Aceasta a jucat in zeci de piese si in ciuda faptului ca au trecut aproape 32 ani de la aparitia filmului care a facut-o celebra, actrita si-a pastrat prospetimea, zambetul frumos si veselia cu care si-a obisnuit publicul, fiind in continuare foarte frumoasa.

Actrita Cesonia Postelnicu a implinit 50 de ani, insa nu-si arata deloc varsta si este intr-o forma de zile mari. Ea poate fi urmarita in piesa „Idolul si Ion Anapoda” la TNB, jucand alaturi de Dan Puric.

Poate fi urmarite in piesele de teatru

A debutat in cinematografie in 1986, cu rolul Getei din Liceenii, un film regizat Nicolae Corjos. Filmul a avut un succes deosebit si personajul Geta a fost indragit de public. In acelasi an a jucat si in filmul „O zi prin Bucuresti”, regizat de Ion Popescu-Gopo.

Au urmat celelalte doua filme din seria „Liceenilor”, „Liceenii Rock`n`Roll”, in 1990 si „Liceenii in alerta”, in 1993. A mai jucat in „Semne pe nisip”, regia Nicolas Mason, 1994, „Azucena”, in regia tatalui sau vitreg, Mircea Muresan, in 2005.

Pe langa numeroasele filme in care a jucat, aceasta continua sa smulga aplauze furtunoase pe scena teatrului in piese precum, „Purificare”, „Idolul si Ion Anapoda”, „Egoistul”, „Asteptand la Arlechin”,”Taranul Baron” sau „Femeile savante”.

Ea face parte dintr-o familie cu adanci radacini in lumea teatrului si a filmului romanesc, fiind fiica actritei Rodica Muresan si a actorului Sorin Postelnicu.

La educatia sa artistica a contribuit si regizorul de film Mircea Muresan, in calitate de tata vitreg si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in anul 1987, la clasa profesorului Dem Radulescu.

In ciuda carierei sale de succes, Cesonia nu prea a avut noroc in dragoste. Ea a fost casatorita timp de aproape noua ani cu Emilian Simion, de care a divortat in 2005. Din acest mariaj a rezultat un baiat, pe nume Matei, in varsta de 16 ani.

Latest from Știri

Go to Top