Fii la curent!

Iată cum funcționează tonomatul, care face pâine caldă!

in Știri by

A inceput cel mai mare targ de tehnologie din lume, CES Las Vegas, unde au ajuns si colegii nostri George Buhnici si Marian Andrei, care ne vor tine la curent cu cele mai spectaculoase produse si tehnologii.

Vorbim azi, de pilda, despre tonomatul care face paine calda – aparatul framanta, coace, clientul vine cu banii, iar pita este livrata, scrie stirileprotv.ro.

Se spuna ca ziua buna se cunoaste de dimineata, care poate sa inceapa, de pilda, cu o paine calda framantata cu dragoste, cu ajutorul tehnologiei. Acesta este un tonomat care, in loc sa vanda bauturi si dulciuri, ofera pita pe care o face tot el, in patru ore si jumatate.

George Buhnici: “De ce cred eu ca tehnologia aceasta se va vinde ca painea calda? Pentru ca face paine calda. Pur si simplu ii pui faina, apa si drojdie, framanta singura si apoi trimite la cuptor, dupa care poti sa cumperi painea calda la automat. Ce poate fi mai simplu? Aluatul asta tocmai ce a iesit de la framantat, acum este rulat. Si-a luat faina si face urmatorul aluat. O tava este pregatit sa-l preia. Asta a fost mai devreme. Intre timp dospeste si va continua sa stea intr-o zona calda pana cand va ajunge in zona care este coapta. Iar dupa coacere ajunge in zona de racire, unde painea se odihneste si de unde poate fi cumparata.”

Iar noul an pare sa aiba semne bune. Si aduce tehnologia accesibila in toate casele, pentru toate aparatele electrocasnice. Orice produs de pe piata poate fi adaptat astfel incat sa asculte de proprietari prin comenzi vocale cu acest mic aparat.

In acest caz este implementat pe o masina de spalat.

George Buhnici: “Ne tot auziti vorbind despre case inteligente, tot felul de electrocasnice, dar cand o sa le vedem pe acelea accesibile, destepte. Destul de curand. O varianta este SNIPS. Este un mic modul cu un pic de software, care poate fi instalat in orice fel de aparat electrocasnic. Trebuie sa-i spui cu vocea ce vrei sa faca si va merge. De aici inainte, in urmatorul an-doi, trei, ar trebui sa vedem tot mai multe electrocasnice inteligente fara sa schimbe preturile. Modulul de aici costa doar cativa euro per bucata.”

Trecem acum la un alt gadget spectaculos – o vesta care poate salva vietile biciclistilor. Pentru ca, in caz de accident, se umfla, precum un airbag.

Vesta costa sapte sute de euro si va ajunge anul acesta pe piata. Si poate fi refolosita dupa accident.

Latest from Știri

Go to Top