Fii la curent!

În mijlocul răutăţii lumii este aproape imposibil să ţii piept de unul singur

in religie by

Foarte multi soti se plang adeseori unul de celalalt, fiindca nu reusesc sa deosebeasca in marile greutati ale vietii de familie planul bun al lui Dumnezeu. De pilda, unul se plange ca femeia lui este capricioasa, alta – ca barbatul ei este manios.

Cand Staretului Paisie Aghioritul i s-a atras atentia asupra acestui fapt, acesta, zambind, a zis:

– Copii, Dumnezeu stie mai bine decat noi cum sa-Si faca treaba. Daca, de pilda, sotul este tepos, Dumnezeu face in asa fel ca sotia sa aiba caracter bland, ca sa nu isi sara la gat. Domnul vede totul, vede si faptul ca doua caractere copilaroase nu se potrivesc pentru viata in doi, fiindca dorm de-a-mpicioarelea, scrie altarulcredintei.md.

Grea este uneori slujirea casatoriei; ea cere adesea multa rabdare, blandete, abnegatie, insa osteneala aceasta este rasplatita insutit. In mij­locul rautatii lumii este aproape cu neputinta sa tii piept de unul singur.

Pentru sotii ce se iubesc sfintita legatura a casatoriei este un reazem de nadejde pe calea catre Cer. Cand bate vantul in­ghetat al lumii, omul iese imbracat in caldura ca­minului familial, si se intoarce din marea tulbure a vietii la insula domestica a harului, iar puterile lui de a indura nevoile si necazurile sporesc.

Mi­tropolitul Vladimir al Asiei Centrale

Din Cum sa intemeiem o familie ortodoxa: 250 de sfaturi intelepte pentru sot si sotie de la sfinti si mari duhovnici, Editura Sophia, Bucuresti, 2011, p. 103-104

Loading...
Tags:

Latest from religie

Rugaciunea de miercuri

Rugaciunea de miercuri

Rugaciunea de miercuri Doamne Atotputernice și Atotindurate! Îmi aduc aminte că Te-ai
Go to Top