Închină-te și cere de la Maica Domnului

Închină-te și cere de la Maica Domnului tot ceea ce vrei

in spirituality by

Un creștin onest, un om care cu greu își câștiga existența, înzestrat cu o credință și o cucernicie profunde, a povestit următorul eveniment minunat care i s-a întâmplat în timpul pelerinajului său în Sfântul Munte Athos:

„Am mers să mă închin la multele mănăstiri din Sfântul Munte pentru a primi harul și binecuvântarea Maicii Domnului. Pe când mă aflam la una dintre aceste așezăminte, m-a condus un oarecare monah într-un paraclis unde se afla o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, icoană încuiată cu grilaje, deoarece avea daruri prețioase. A descuiat-o și mi-a zis:

‒ Închină-te și cere de la Maica Domnului tot ceea ce vrei. Dacă este pentru binele tău, îți va dărui orice îi ceri.

Am aprins lumânări și am stat în fața icoanei cu credință și cucernicie, cerându-i un copil pe care mult ni-l doream eu și soția mea. Retrăgându-mă, am ieșit afară și monahul respectiv s-a apucat să pună din nou grilajele.

Atunci, aruncându-mi priovirea pe marele coridor ce era în fața mea, am văzut un frumos copilaș, cu ochișori plini de viață, de aproximativ trei ani, cum fuge cu brațele deschide înspre mine! M-am pierdut și, fără să apuc să mă gândesc la ceva, într-un mod firesc am deschis și eu brațele mele ca să-l primesc. Doar ce a ajuns în fața mea și s-a pierdut din ochii mei!

‒ Copilul!… Copilul unde este?

M-am întors de jur împrejur, uimit, și căutam. Monahul m-a întrebat nedumerit despre ce copilaș vorbeam. Când mi-am revenit și i-am explicat, a zâmbit cu bucurie și mi-a zis:

‒ O altă minune a Maicii Domnului se va întâmpla, dacă ți-a arătat copilașul ce ți-l va trimite.

Într-adevăr, a continuat creștinul acela binecuvântat, copilașul cu care m-a binecuvântat Dumnezeu după aproximativ un an semăna perfect cu acel copilaș ce mi-l arătase Maica Domnului în Sfântul Munte”.

Aici nu avem vis, ci vedenie în plină zi! „Minunat este Dumnezeu în lucrările Sale!”.

(O înfățișare a lumii duhovnicești din Sfântul Munte)