Fii la curent!

La doar 13 ani a câştigat peste 90 de medalii, din care 70 de aur – În presă nu s-a auzit nimic despre el

in Știri by

Este vorba despre Vlad Coneschi, un elev in varsta de doar 13 ani din orasul Slatina, care face parte dintr-o generatie de exceptie. Acest baiat a castigat pana acum peste 90 de medalii, dintre care, 70 sunt de aur. El este pasionat de matematica si informatica. Are medalii de aur, bronz si argint la matematica si informatica, dar face si teatru, dans sportiv, taekwondo si muzica. S-a calificat si la etapa internationala a concursului de robotica, inventand mai multi roboti.

Din pacate in Romania, nu auzim de acesti copii minunati si nu-i sprijina statul in realizarile sale. Vlad este copilul minune al generatiei sale. S-a remarcat inca din scoala primara la concursurile organizate in afara scolii. Inca din clasa a IV-a el s-a pregatit pentru olimpiada internationala de matematica pentru clasa a V-a, de unde s-a intors cu medalia de bronz. A fost o mare supriza pentru profesori si pentru familia sa. El si-a urmat pasiunea si a participat la diferite concursuri care i-au adus recunoasterea. Are pana acum in total 97 de medalii, dintre care, 70 sunt de aur, 17 de argint si 10 de bronz. O parte din medalii a obtinut si la concursurile de actorie si a jucat in cateva piese de teatru. Acest baiat exceleaza in tot ceea ce face.

In 2016, desi a obtinut punctajul maxim 28 de puncte si medalie de aur, Ministerul Educatiei l-a recompensat doar cu mentiune.El nu a fost tocmai fericit de acest lucru.

„Este, pe undeva, o prevedere absurda in regulament. Au fost mai multi elevi cu punctaj maxim, iar regulamentul spune ca pentru departajare se tine cont de rezultatele obtinute la faza judeteana. Or, nu mi se pare tocmai corect, pentru ca lucrarile nu sunt evaluate de acelasi colectiv. Nu stiu daca 27 de puncte la Olt echivaleaza cu 27 la Mures sau mai stiu eu unde“, remarca profesoara.

Noi nu putem decat sa ii uram succes in continuare in tot ceea ce face acest baiat si sa auzim cat mai multe reusite din partea lui.

Latest from Știri

Go to Top