Regele fotbalului românesc împlinește astăzi…

in Știri by

LA MULȚI ANI GHEORGHE HAGI!!! Regele fotbalului românesc împlinește astăzi 55 ani!

Astazi pe 5 februarie, Gica Hagi implineste frumoasa varsta de 55 de ani.

Gheorghe Hagi (n. 5 februarie 1965, Sacele, Dobrogea, Romania) este un fost fotbalist roman, considerat unul dintre cei mai buni mijlocasi ofensivi in Europa anilor ’80 si ’90 si cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile. Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante” (Comandantul) si romanii l-au numit „Regele”, potrivit ro.wikipedia.org/wiki

La multi ani HAGI

Supranumit „Maradona din Carpati”, Hagi este considerat un erou in Romania. A fost numit fotbalistul roman al anului de sapte ori, si este privit ca unul dintre cei mai buni fotbalisti ai generatiei sale. Ca un constructor de joc avansat, a fost recunoscut pentru dribling, tehnica, viziune, pase si finalizare.

Hagi a jucat pentru nationala Romaniei la trei campionate mondiale in 1990, 1994 (unde a fost numit in World Cup All-Star Team) si 1998, cat si in trei campionate europene in 1984, 1996 si 2000. A avut 125 de prezente pentru Romania, al doilea dupa Dorinel Munteanu, si este pe prima pozitie a marcatorilor (alaturi de Adrian Mutu) cu 35 de goluri.

In noiembrie 2003, pentru a celebra jubileul UEFA, a fost selectat de catre Federatia Romana de Fotbal drept cel mai bun jucator al Romaniei din ultimii 50 de ani.[7] In 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbalisti in viata, la o ceremonie de premiere a FIFA. Hagi este unul din putinii fotbalisti care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid si Barcelona.

Loading...