Fii la curent!

Locul din România unde dorințele se împlinesc…

in Știri by

Nu stați bine la capitolul dragoste? Încă nu v-ați găsit jumătatea? În relația dumneavoastră, nu mai merge nimic ca la început? Dați o fugă la fântâna iubirii de la cetatea Sucidava. Se spune că odată ce veți bea din acea apă, toate problemele în amor vor dispărea.

Veche de 1800 de ani

La doar cinci kilometri de localitatea Corabia, zidurile de apărare ale cetății romane Sucidava, o construcție veche de 1800 de ani, își spun și acum povestea. Tradiția spune că cetatea are și acum parte de protecția zeiței Nemesis, zeița echilibrului în Univers, iar cercetările arheologice au scos la iveală faptul că în interiorul cetății există și un sistem de încălzire care a inspirat până și tehnologiile din zilele noastre.

Fântâna miraculoasă

Dar ceea ce atrage cel mai mult în acest loc este o fântână secretă, care a fost descoperită absolut întâmplător în anul 1958 de… niște hoți de cărămizi. Unică în arhitectura romano-bizantină, fântâna este cu totul specială pentru că este forată în plan înclinat, nu pe verticală, așa cum sunt toate fântânile. Dar senzaționalul vine abia acum. Legenda spune că apa din această fântână are puteri ieșite din comun, pentru că îi unește pe cei despărțiți și le oferă o viață minunată celorlalți. Acesta este motivul pentru care oamenii căsătoriți sau tineri care se iubesc vin aici să bea din acest izvor și își pun o dorință după fiecare înghițitură.

Felicia Iederă

Latest from Știri

Go to Top