Fii la curent!

Locuri care trebuie neapărat vizitate, în România. Sunt unice

in Sfaturi by

Romania este o tara cu castele medievale, biserici gotice si orase fermecatoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale sud-estul Europei. Marcate de astfel de minuni geografice cum ar fi Muntii Carpati si Marea Neagra, este un loc cu paduri dense si varfuri de zapada si multe alte frumuseti ale naturii. Fie ca este vorba despre un hotel construit din gheata, un parc de distractii subteran sau Castelul lui Dr@cula, un lucru este sigur – aceste atractii turistice sunt la fel de ciudate pe cat sunt si de frumoase.

ORASUL SIGHISOARA

Acest mic oras medieval din Transilvania are un centru istoric protejat de UNESCO si strazi fermecatoare cu case colorate. Dar feriti-va: este, de asemenea, locul de nastere al lui Vlad Tepes fiind considerat unul dintre cele mai bantuite orase ale lumii, scrie wawlist.com.

LACUL ROSU

Situat in Carpatii Orientali, Lacul Rosu nu arata exact cum se si numeste, dar veti fi prea ocupati sa vedeti asta, admirand privelistea montana uimitoare si copacii vesnic verzi reflectati in apele care le inconjoara.

CASTELUL BRAN

Situat in Muntii Carpati din Romania, la granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca, acest reper national este cunoscut si sub denumirea de Castelul lui Dr@cula, datorita asemanarii sale cu cetatea descrisa in romanul lui Bram Stoker.

TRANSFAGARASANUL

Cu curbe in forma de S de lunga durata care traverseaza Carpatii din sud, nu este de mirare ca Transfagarasanul este considerat una dintre cele mai palpitante si mai surprinzatoare sosea din lume.

SALINA TURDA

Salina Turda, se intalneste in una dintre cele mai vechi mine de sare din lume. Vizitatorii coboara la aproximativ 400 de metri sub pamant pentru a gasi o alee de bowling, un lac cu vaporase, un teren de mini-golf si chiar o roata carusel.

STATUIA REGELUI DECEBAL

Vorbind despre regele Decebal, puteti gasi uimitoarea piatra cu fata lui de-a lungul partii romane a Dunarii. Desi seamana cu chestiile miturilor antice, a fost creat intre 1994 si 2004.

BALEA LAC

Acest lac glaciar situat la 6,673 de metri inaltime in muntii Fagaras din centrul Romaniei este cunoscut pentru cele doua cabane, deschise pe tot parcursul anului si accesibilitatea prin intermediul drumului Transfagarasan.

HOTELUL DE GHEATA

Lacul Balea este cunoscut si pentru: Hotelul de gheata. Construit in 2005 si apoi reconstruit in fiecare an cu apa din lac, hotelul inghetat are un restaurant si un ghetar cu gheata, camere si iglu cu paturi de blana si o biserica de gheata adiacenta unde cuplurile se pot casatori si copiii pot fi botezati.

CIMITIRUL VESEL DE LA SAPANTA

Probabil va asteptati ca un cimitir romanesc sa fie destul de infricosator, dar aceste m0rminte din cer albastru, cu cruci pictate manual sunt pline de amuzament relatand fiecare dintre ele o poezie despre viata celul care se adaposteste acolo.

CASTELUL HUNIAZILOR

Aceasta cetate gotica din secolul al XV-lea are destule trasaturi de c0smar pentru a rivaliza Castelul Bran – cu peretii impenetr@bili si un pod din apropiere, o incinta masiva si chiar si o camera de tortura in interior.

CASINO CONSTANTA

Deschis ca un cazinou cu vedere la Marea Neagra in 1910, aceasta capodopera a fost folosita pe scurt ca spital in timpul celui de-al doilea razb0i mondial, inainte de a deveni unul dintre cele mai frumoase locuri abandonate din Romania.

BARAJUL VIDRARU

Construit in 1966 pe malul raului Arges, acest baraj arcuit masiv a creat Lacul Vidraru,un corp de apa lung de sase mile,care are o statuie destul de epica a lui Prometheus in apropiere.

Tags:

Latest from Sfaturi

Go to Top