Fii la curent!

Mamă a 6 copii umilită public pentru că nu a vrut să dea bani la fondul clasei

in Știri by

Desi statul ofera rechizite gratuite, prin lege, tuturor elevilor de la clasa zero si , in teorie, pune la dispozitia elevilor toate cele necesare studiului, practici precum fondul clasei sunt inca actuale. Un caz din Constanta demonstreaza ca societatea romaneasca nu este inca pregatita sa adopte valori mai putin superficiale si sa puna capat practicilor de acest fel.

Cazul care a revoltat comunitatea din Constanta a avut loc la Scoala Gimnaziala nr. 24 „Ion Jalea”. Pentru ca situatia materiala nu ii permite sa dea bani pentru imprimanta, laptop, casetofon sau perne pentru scaune, o mama a fost umilita de catre ceilalti parinti din clasa. Mama a 6 copii, femeia le-a prezentat celorlalti parinti situatia din cauza careia nu poate plati. Femeia are 6 copii la scoala si nu isi permite asemenea cheltuieli. Gestul ei a fost considerat revoltator de catre anumiti parinti din clasa, fiind interpretat ca o eschivare de la indatoririle de mama. Prima masura luata fost sa o excluda pe mamica de pe grupul de whats-app al clasei, desi acesta este canalul de comunicare unde se discuta lucruri ce tin de actul educational si nu doar despre bani, scrie rol.ro.

„Persoana care nu a vrut sa plateasca perna si nimic altceva, nu are rost sa participe la discutii. Am eliminat-o. Mi-a spus ca ea nu da bani la fondul clasei pentru ca este ilegal. Da, nu are temei legal, dar ca sa nu va cer cate 1 leu, 2,3 am consimtit sa strangem o suma de 50 lei fiecare din care sa se cumpere ce va mai fi nevoie. Oricum, facturi si tot ce s-a cumparat, am dovada. Perna care nu a platit-o P. o vor plati toti copiii sau doamna. Nu i-am cerut doamnei, cu toate ca dansa asa a dorit, ci am luat-o din fond. Sunt 25 de copii, dar aceasta doamna P. nu vrea sa contribuie cu niciun ban”,a fost mesajul halucinant al mamei care administreaza grupul.

O alta mama se alatura, la fel de revoltata de nerusinarea parintelui care refuza sa plateasca cei 300 lei : „Da, e destul de neplacut, mai ales ca perna costa cat un pachet de tigari, iar restul s-au cerut pentru manuale in mare parte. Este doar rea-vointa”, a concluzionat mamica.

Ceea ce au omis parintii revoltati este faptul ca strangerea de bani pentru asa numitul fond al clasei este o actiune la care parintii pot opta, insa nici o persoana nu poate fi constransa sa plateasca. Totodata, Ministerul Educatiei pune la dispozitia elevilor toate manualele scolare necesare.

Din fericire, doi parinti pentru care principiile si valorile sunt mai presus de bani, au luat apararea mamicii puse la zid: „Nu este rea-vointa. Are sase copii la scoala si poate nu are bani”.

Loading...
Tags:

Latest from Știri

Go to Top