Fii la curent!

Marcel Iureş, premiul de Excelenţă pentru cariera sa în teatru şi film

in Știri by

Actorul Marcel Iures va primi Premiul de Excelenta al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) care va avea loc la Cluj-Napoca, pentru cariera sa fabuloasa, marcata de zeci de roluri interpretate in teatru si film.

Presedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa ca la editia din acest an vor mai fi prezenti actorul american Nicholas Cage si cineastul francez Michel Gondry.

„Premiul de Excelenta al TIFF ii va fi oferit actorului Marcel Iures, pentru cariera sa fabuloasa, marcata de zeci de roluri interpretate pe scenele din intreaga lume si aparitii nenumarate in productii cinematografice care s-au bucurat de succes international. Marcel Iures a primit si trei Premii Uniter. Invitatul editiei din acest an este actorul american Nicholas Cage care va primi Trofeul Transilvania pentru contributia aduca cinematografiei mondiale. De asemenea, la Cluj-Napoca va fi prezent regizorul, scenaristul si producatorul francez Michel Gondry, premiat cu Oscar pentru scenariul original al filmului <>. Acesta va inaugura Uzina Filmelor de Amatori, un spatiu amenajat cu zeci de decoruri si aparatura necesara in care oricine isi poate realiza propriul film”, a spus Giurgiu.

In onoarea lui Marcel Iures, la TIFF va fi proiectat filmul lui Lucian Pintilie „O vara de neuitat”.

Marcel Iures a absolvit IATC Bucuresti, cariera sa internationala incepand dupa turneul din 1994 sustinut in Marea Britanie cu spectacolul „Richard al III-lea” in regia lui Mihai Maniutiu. A jucat alaturi de Brad Pitt, Antonio Banderas si Tom Cruise, George Clooney si Nicole Kidman, Bruce Willis si Colin Farrel.

De asemenea, cinefilii ii vor reintalni la Cluj-Napoca pe Horatiu Malaele, Dana Dogaru si Iosif Pastina, prezenti la proiectia speciala a filmului Morometii 2, scrie clasicradio.ro.

Directorul artistic Mihai Chirilov a declarat ca in cadrul festivalului vor avea loc proiectii in cadrul Focus China si Albania, dar si filme din sectiunea speciala „Ora de religie”. In cadrul Zilelor filmului romanesc vor fi prezentate cinci pelicule in premiera mondiala.

Filmul „Parking” in premiera absoluta, regizat de Tudor Giurgiu, va deschide TIFF si va putea fi urmarit pe ecranul gigant instalat in Piata Unirii.

Cea de-a 18 editie a TIFF va avea loc la Cluj-Napoca intre 31 mai si 9 iunie, urmand sa fie proiectate 220 de filme din care 180 lung metraje.

Tags:

Latest from Știri

Go to Top