Mesajul unei campioane olimpice pentru toți românii. Loredana Dinu: Pentru a lăsa tinerilor o Românie unită, o Românie cu valori, trebuie să ne resetăm.

in Sport/Știri by

Loredana Dinu, multiplă campioană europeană, mondială și campioană olimpică cu echipa de spadă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, a postat un mesaj emoționant pentru toți românii, îndemnând la unitate, empatie și onestitate.

Acesta este mesajul ei:

“Dragi români,

Astăzi celebrăm 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Se scrie o pagină din istoria poporului nostru.

Din cei 100 de ani, am prins 34. E puțin, e mult, nu știu, însă au fost ani trăiți intens.
Din perioada revoluției nu am multe amintiri. Eram prea micuță, că să înțeleg ce s-a întâmplat. Am cules informații de la părinți și bunici, încercând să aflu dacă le-a fost bine, sau, dimpotrivă, dacă au trăit vremuri grele.

Am fost recunoscătoare că m-am născut într-un oraș dezvoltat, deoarece am avut acces la școli bune, la săli de sport și nu în ultimul rând, la persoane extrem de bine pregătite, educate, care au dat mai departe din cunoștințele lor, din profesionalismul și pasiunea lor.

Până acum puțin timp, am considerat că se trăiește greu la țară, că nu m-aș adapta niciodată, însă, recunosc, acum aș da oricând aglomerația metropolei în care trăiesc, pe un stil de viață liniștit, de calitate, într-un sat la munte.

Sportul de performanță m-a pregătit pentru viață. Practicarea scrimei, interacțiunea cu oamenii din scrima, ambiția de a fi mereu prima, au fost doar câteva aspecte care m-au format. Le voi fi pe viață recunoascatoare.

Am încercat, deși am trăit și experiențe neplăcute, să păstrez doar ceea ce este bun pentru mine, doar acele emoții pozitive, acele principii sănătoase. Și am fost răsplătită, după o carieră profesională de aproape 20 ani de scrima, cu câștigarea aurului olimpic, experiență care, cu siguranță, mă va “hrăni” toată viață. Este suficient doar să închid ochii și îmi voi aminti într-o secundă, toate emoțiile trăite atunci când am ascultat imnul României.
Este cel mai potrivit mod de a mă motiva, este cel mai bun exemplu, CĂ SE POATE.

Cu toate astea, când privesc în jurul meu, mă întreb dacă suntem suficient de demni, față de ceea ce au înfăptuit strămoșii noștri, față de eforturile lor de a înfăptui Marea Unire. Minți luminate au avut un vis, au avut viziune și au luptat pentru a fi o națiune.

Ne-am îndepărtat de la aceste valori, nu mai avem empatie pentru semenii noștri, iar dacă întâlnim oameni valoroși, încercăm să-i tragem în jos, să-i aducem în mediocritate.

Asta nu-i România mea!

Pentru a lăsa tinerilor O ROMÂNIE UNITĂ, O ROMÂNIE CU VALORI, trebuie să ne resetam.
Să ne întoarcem la cei 7 ani de acasă, la respect, empatie, onestitate, implicare, viziune, apartenență și iubire pentru această țară, la spirit de echipă, performanță, fairplay.

Sportul antrenează aceste valori.
Faceți sport, dragii mei!
Să fiți responsabili și demni!
La mulți ani tuturor!”