Stay tuned

Micul oraș din România unde există un spital la standarde europene! “Mă simt ca în staţiune”

in Știri by

Chiar daca sistemul medical din Romania continua sa aiba probleme in ceea ce priveste alinierea la normele impuse de Uniunea Eropeana, iata ca exista si unele exceptii. Spitalul din Moinesti este dovada clara ca si in tara noastra se pot construi unitati sanitare la cele mai inalte standarde, demne chiar de marile capitale ale lumii.

Spitalul din Moinesti ofera conditii la cele mai inalte standarde europene

Conform datelor oficiale, peste 35.000 de pacienti au solicitat anul trecut sa fie tratati la spitalul oraselului care insumeaza aproximativ 20.000 de locuitori.

Oamenii au fost impresionati de conditiile pe care le ofera aceasta unitate medicala, modernizata in ultimii 17 ani prin intermediul fondurilor europene, donatiilor, dar si programelor demarate de Ministerul Sanatatii.

„Spital deosebit, curat, ordine si cu foarte multa incredere si sincer ma simt ca intr-o statiune aici. Si tratamentele sunt foarte bune” , a declarat unul dintre pacienti, pentru Digi24, completat imediat de un altul: „Ma simt foarte bine. Ideea e ca sunt medici foarte specialisti si cu aceasta ocazie ii multumesc domnului doctor, ca am ajuns in situatia asta, sa ma simt bine”.

Managerul spitalului isi propune sa introduca noi specializari

In momentul de fata, spitalul din Moinesti este dotat cu 414 paturi, 38 de sectii si compartimente, dar si 120 de medici, dintre care unii au ales sa se intoarca, odata cu finalizarea studiilor in strainatate, scrie stiriactuale.net.

In plus, managerul uneia dintre cele mai performante si dezvoltate unitati medicale din tara noastra anunta introducerea unor noi specializari.

„Incercam sa mai deschidem si alte specialitati, cum am facut si anul acesta, specialitatea de chirurgie vasculara, chirurgie toracica, chirurgie maxilo-faciala. In acest moment in Spitalul Moinesti se pot acorda servicii medicale in ambulator si in spitalizare, in sectii si compartimente, la 40 de specialitati medicale

Un act medical de buna calitate, trebuie sa aiba o echipa medicala bine pregatita, sa aiba suport tehnologic de ultima generatie si nu in ultimul rand sa le oferim un confort hotelier bun celor ce ne trec pragul”, a declarat Adrian Cotirlet, omul care conduce Spitalul din Moinesti.

Tags:

Latest from Știri

Go to Top