Morgan Freeman și-a transformat ferma într-un sanctuar uriaș, pentru a ajuta la salvarea populației de albine

in Știri by

Toată lumea îl iubește pe Morgan Freeman, iar acest actor uimitor, a jucat numeroase roluri în cariera sa lungă de la Hollywood.

Cu toate acestea, cel mai nou rol al său, este unul de o importanță deosebită pentru noi toți. Anume, el a decis să ajute și să investească pentru a revigora populația albinelor.

Din păcate, albinele dispar într-o rată alarmantă, iar oamenii din întreaga lume încearcă să ajute.

Multe flori au fost plantate, pentru ca albinele să își găsească ușor hrana, iar petiția pentru a opri utilizarea de pesticide chiar începe să dea roade.

Potrivit lui Jodi Monelle, fondator și CEO al LIVEKINDLY:

“Populațiile de albine au scăzut în mod constant pe tot globul, în ultimii ani, și, cu o pierdere ginormală, de 44% între 2015 și 2016 numai în SUA, se pare că acum este un moment mult mai important ca oricând, să găsim metode eficiente pentru a le proteja.

Consiliul Național de Apărare a Resurselor (NRDC) afirmă că “Cercetătorii numesc dispariția în masă” ca fiind tulburarea colapsului coloniilor “și că” Numărul de stupi din Statele Unite este acum la cel mai scăzut nivel, din ultimii 50 de ani “.

În timp ce cercetătorii încă teoretizează principala cauză a dispariției coloniilor, este recunoscut faptul că daunele aduse mediului au un impact extrem de negativ asupra ecosistemului lor “.

Cu toate acestea, aceste insecte „umile” joacă un rol esențial în sănătatea mediului nostru și a ecosistemelor sale.

“Albinele, în special, sunt în mare măsură responsabile pentru reglementarea aprovizionării cu alimente, prin polenizarea culturilor noastre. De fapt, doar 2% dintre albine s-au dovedit a fi responsabile pentru polenizarea a 80% din culturile noastre (la nivel global!).

Albinele pot fi mici, dar sunt creaturi extrem de muncitoare și dacă acele două procente se pierd, 80% din produsele noastre vor dispărea. Vorbim despre mere, portocale, avocado, afine, broccoli, ceapa, migdale si multe altele.

Considerând că lumea suferă deja de o lipsă severă a alimentelor, este oare ceea ce ne dorim?

În plus, albinele sunt factori extrem de importanți, atunci când vine vorba de hrănirea altor organisme vii. Ele sunt, în mare parte, o parte integrantă a multor ecosisteme, iar pierderea lor înseamnă a pierde păsări, șoareci, veverițe, flori și plante, în egală măsură “.

Prin urmare, Morgan Freeman a hotărât să-și transforme ferma, de 124 hectare, din Mississippi, într-un sanctuar pentru albinele sălbatice, plantând plante favorabile albinelor, cum ar fi pomi fructiferi și trifoi, magnolii și levantica.

Într-un interviu acordat în 2014, el i-a spus lui Jimmy Fallon că are un nou hobby, a început să facă apicultură și și-a explicat experiența.

El chiar a recunoscut că nu purta costum de apicultor atunci când lucra cu prețioasele sale polenizatoare, deoarece și-a dezvoltat abilitățile necesare.

Morgan a explicat:

“Există un efort concertat pentru a aduce albinele înapoi pe planetă … Nu ne dăm seama că acestea sunt fundația, cred, a creșterii planetei, a vegetației … ”

El a explicat că și-a început hobby-ul ca urmare a catastrofei produsă de pierderea albinelor.

El a adăugat:

“Nu mi-am folosit niciodată costumul, atunci când am lucrat cu albinele. Nu m-au speriat deloc, căci eu nu încerc să le iau mierea, ci doar să le hrănesc … De asemenea, cred că ele înțeleg: “Hei, să nu-l deranjăm pe tipul ăsta, el încearcă doar să ne salveze.“

Loading...