Fii la curent!

Munca în zi de sărbătoare atrage sărăcia în viața omului

in Sfaturi by

Un om, invidiindu-l pe fratele sau, i-a zis cu manie:

„De unde si cum te-ai imbogatit? Pentru ca eu muncesc mai mult decat tine, si cu toate acestea am saracit”.

Insa fratele sau, ca sa-l faca pe el sa mearga la biserica, i-a zis: „Iata, eu merg intotdeauna la biserica si, mergand, aflu aur aruncat pe cale; si de atunci, cate putin, m-am imbogatit. Daca vei vrea sa mergem impreuna, orice vom gasi vom imparti in jumatate”.

”Erau doi cizmari. Unul avea copii multi, femeie, tata si mama si mergea la biserica in fiecare Duminica. Si toate ii mergeau bine. Celalalt nu mergea la biserica, ci lucra si Duminica, si nu putea sa se conduca nici pe sine. De aceea, invidiindu-l pe fratele sau care ii era nesuferit, i-a zis cu manie: „De unde si cum te-ai imbogatit? Pentru ca eu muncesc mai mult decat tine, si cu toate acestea am saracit”. Insa fratele sau, ca sa-l faca pe el sa mearga la biserica, i-a zis: „Iata, eu merg intotdeauna la biserica si, mergand, aflu aur aruncat pe cale; si de atunci, cate putin, m-am imbogatit. Daca vei vrea ca sa mergem impreuna, orice vom gasi vom imparti in jumatate”. Iar acela, crezand, a inceput a merge dupa dansul; si, mergand el la biserica totdeauna, i-a binecuvantat Dumnezeu si s-a imbogatit, scrie doxologia.ro.

Dupa un timp i-a zis bunul sau frate: „Oare stii, frate, cat de mult ti-a folosit un cuvant de indemn pentru Dumnezeu si averea ta? Sa ma crezi pe mine ca nimic n-am gasit pe cale, pentru ca ti se parea ca eu dupa aur umblu. Dar pentru ca Dumnezeu a zis: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate celelalte se vor adauga voua”, pentru aceea ti-am vorbit tie. Deci, chiar de am si mintit, iata ca n-am gresit, fiindca tu te-ai imbogatit”.

(Cuvinte de la Sfintii Parinti, Editura Episcopiei Romanului, 1997, pp. 20-21)

Latest from Sfaturi

Go to Top