Fii la curent!

Noi producem autobuze la Brașov, iar statul cumpără din Turcia! România este capabilă să producă orice! Cine vrea să ne țină în sărăcie?

in Știri by

Acesta nu este un autobuz produs in Franta sau in Germania… ci in Romania, la Brasov. Autobuzul care este denumit Urban Crosstown nu-si gaseste clienti in tara dar este dorit intr-o tara araba din zona Maghrebului ( Maroc, Tunisa sau Algeria).

Roman Brasov nu a resusit sa vanda in tara noastra decat patru bucati si nici acelea nu au fost cumparate de una dintre municipalitati, ci de o firma de transport international de calatori. Avem produse de suces dar primariile si municipalitatile prefera sa cumpere din strainatate, probabil pentru a se incasa comisioane, scrie fabricatinromania.info.

De ce regiile autonome de transport public din tara cumpara numai niste harburi second hand de te miri unde si nu cumpara autobuze de la Brasov? Se bate joc de prea mult timp in tara asta de banul public! Cumparand acele autobuze de la Brasov ar ramane si banii in economia interna si romanii ar avea locuri de munca aici in tara.

P.S. Chiar daca articolul din Gandul este din anul 2014, el spune multe despre Romania. Spre exemplu, acum doua zile, Primarul capitalei,  a anuntat ca o firma din Turcia a castigat licitatia in urma careia bucurestenii vor cumpara 400 de autobuze turcesti (la preturi semnificativ mai mari decat au achizitionat clujenii autobuze de la Mercedes Benz). Desigur, asa cum e si normal in tara noastra, producatorii de autobuze cu capital autohton nu au sanse nici sa participe la licitatii…

Prin urmare, ne intrebam: Oare cand se va trezi in cugetul politicienilor romani, a celor care conduc diverse institutii responsabilitatea si patriotismul? Cand vor judeca si altfel decat din prespectiva lui „mie ce imi iese”?

De 30 de ani, toti neavenitii s-au cocotat pe scaunele puterii cu un singur scop: sa fure cat n-a furat tot neamul lor! Iar daca ei inca sunt acolo, este pentru ca o majoritate inconstienta ii pastreaza, pentru ca mentalitatea acestei majoritati functioneaza in limitele lui „lasa, ca merge si asa” sau, „a furat ala, dar a mai si facut cate ceva.”

Pana la urma, cei care ne conduc sunt oglinda societatii. Reforma trebuie inceputa in primul rand cu educatia noilor generatii!

Latest from Știri

Go to Top