Nu trebuie să placi tuturor

in Sfaturi by

De ce suferim atât de mult? Una dintre cauze, spun specialiștii, e faptul că dorim mereu să fim pe placul celorlalți, neștiind că acest lucru ne poate dăuna grav. Iată de ce nu trebuie să placem tuturor celor care sunt lângă noi.

Rețineți că nu toți vă vor aprecia

Cu siguranță, toți facem parte din categoria celor care cred că pentru a reuși să se integreze într-un mediu social trebuie să fie plăcuți. Nimic greșit, însă specialiștii spun că nu trebuie să facem eforturi ieșite din comun pentru a se întâmpla acest lucru. Sigur că de multe ori suntem nevoiți să spunem acel da mult mai des decât am dori, însă ar fi bine să uităm de acest obicei care nu ne aduce de multe ori decât mai mult rău decât bine.

Iar cel mai important pentru noi și sufletul nostru este să fi în echilibru cu noi înșie și să nu ne mai pese chiar atât de mult dacă suntem permanent pe placul tuturor. Dar nevoia aceasta disperată de a fi pe placul multora și a-și crea o imagine mereu pozitivă trebuie să aibă și o limită. Și, mai mult decât atât, trebuie să fim unici, așa cum simțim de cele mai multe ori nevoia, să fim speciali și diferiți de cei din jurul nostru.

Felicia Iederă

Tags: