„Nu vă mulţumiţi cu puţin, nu vă complaceţi în relaţii ce vă obosesc, nu alergaţi după oameni. Fiţi dispuşi să aşteptaţi o iubire adevărată”

in Sfaturi by

Dragii mei, traim intr-un secol al vitezei, iar goana dupa iubire nu face exceptie. Oamenii se cauta neincetat, se grabesc sa inceapa relatii si spun “da” in fata altarului cu ochii inchisi. Fie din nevoia puternica de a avea pe cineva alaturi, fie din frica de a fi sau a ramane singuri. “Nu astepta, ca ti-o iau inainte cei care n-asteapta” spun multi; “Cucereste, lupta, experimenteaza!” adauga altii.

Iar voi, cei care ati decis sa faceti lucrurile intr-un mod diferit si asteptati sa traiti o iubire adevarata, va intrebati daca nu cumva este ceva in neregula cu voi, sau daca gresiti, sau daca ar trebui sa urmati exemplul celorlalti.

Asa ca vreau sa scriu cuvintele acestea pentru voi, tineri dragi ce ati decis sa va asteptati viitorul sot/viitoarea sotie. Nu pot sa nu va spun, inainte de toate, ca sunteti speciali. Da, sunteti! Puritatea voastra raspandeste in jur un parfum de-o frumusete aparte. Nu ma refer doar la puritatea trupeasca, ci la inimile calde si sincere, gandirea curata, principiile si valorile sanatoase. Nu va spun lucrurile acestea ca sa va considerati superiori celorlalti, ci pentru ca uneori, voi uitati cine sunteti, scrie altarulcredintei.md.

Nu veti pierde nimic asteptand! Privesc in jur si vad multe relatii si casnicii ce esueaza. Oamenii incearca, intr-adevar. Cu ce pret, insa? Cu pretul inimii si al trupului lor. Nu critic, caci fiecare stie ce isi doreste si are dreptul de a alege. Dar tu, tu ce iti doresti? O iubire pura si sincera, o iubire ce nu va cadea indiferent de cate ori se impiedica, o iubire de-o viata…pe care sa o traiti in doi, desigur.

“Si daca astept degeaba? Daca, intr-adevar, ceea ce imi doresc este imposibil?” Da, dupa ofertele lumii in care traim, sansele sunt minime. Insa dupa ceea ce Dumnezeu ti-a promis, este posibil!

Nu este o decizie usoara sa iti pui inima in mana unui Dumnezeu pe care nu-l vezi, ba chiar mai mult, sa-i dai stiloul pentru a-ti scrie povestea. Oh, sa iti aleaga El omul potrivit pare deja desprins din basme.

Dragii mei, oamenii isi doresc o mare iubire, dar uita ca aceasta izvoraste din Dumnezeu. Nu-si construiesc relatiile pe temelia pusa de El, si de aceea se destrama usor. Nu invata cum sa iubeasca frumos, neconditionat, pentru totdeauna. Sunt ca stancile de piatra, refuza sa se modeleze.

Poate sunteti singuri, poate ati obosit sa asteptati, poate suferiti dupa o persoana nepotrivita si nu mai sperati ca…veti gasi ACEA iubire. Si va inteleg. Sunt doar o tanara de varsta voastra, dar permiteti-mi sa va spun, si va rog sa ma credeti pe cuvant, Dumnezeu nu dezamageste pe nimeni! Veti primi ceea ce meritati, sau poate chiar mai mult de atat.

Repet, nu aveti absolut nimic de pierdut asteptand! Nu va fie frica de singuratate, invatati sa iubiti, pe Dumnezeu, pe voi insine, pe cei din jur. Infrumusetati-va sufletul si mintea. Asteptati o iubire ce vine din Dumnezeu. Nu va multumiti cu putin, nu va complaceti in relatii ce va obosesc, nu alergati dupa oameni. Fiti dispusi sa asteptati o iubire adevarata, sa o traiti si sa inspirati si pe altii sa creada.

Asteptati, asteptati, asteptati! Nu starniti dragostea pana ce nu vine ea. Asteptarea voastra va aduce numai binecuvantare si bucurie.

Ioana Sirghei