Fii la curent!

Orașul cu cel mai curat aer din România… Este o oază de verdeață!

in Știri by

Trebuie să mergeți în Elveția pentru a respira aer curat? Nicidecum! A venit momentul să aflați care sunt locurile din România unde vă puteți încărca plămânii cu aer proaspăt.

Poiana Mărului te scapă de poluare

De ce să respirați tot timpul aer poluat și să stați cât mai închiși în betoane încinse? Nu v-ați săturat de toate acestea? Nu ar fi rău deloc dacă ați lăsa puțin nebunia orașelor și ați fugi cât mai departe pentru a face o cură de aer proaspăt.

Iar un loc cu totul extraordinar se află la 150 de kilometric de Timișoara. Este vorba de Poiana Mărului, considerat unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. De asemenea, puteți alege și Salina Slănic, care se află la doar 100 de kilometri de București și, de ce nu, Clujul, care a fost desemnat locul cu cel mai curat aer din toată Europa.

Orașul Botoșani, cel mai pur aer…

Specialiștii ne îndeamnă totodată să alegem și orașul Botoșani, care, potrivit normelor impuse de UE este singurul oraș din România care îndeplineşte regulile privind suprafaţa optimă de spaţiu verde și care are cel mai curat aer față de toate celelelate orașe din România.

Alte două locuri de vis și totodată cu aer proaspăt sunt Băile Tușnad, cel mai mic oraș din țară și breaza, unde se poate respira aer curat datorită ozonului şi ionilor negativi, cu efect terapeutic.

Felicia Iederă

Latest from Știri

Go to Top