Fii la curent!

Osho: „Un om fericit nu are nevoie de nicio religie, de niciun templu…”

in Sfaturi by

„Fiintele umane pot fi extrem de fericite si extrem de nefericite – si ele sunt libere sa aleaga. Aceasta libertate este plina de pericol, aceasta libertate este foarte dificila, pentru ca responsabilitatea cade pe tine. Si cu aceasta libertate s-a intamplat ceva, ceva a mers gresit. Cumva, omul a ajuns intors cu susul in jos, scrie povestiri.ro.

Oamenii cauta sa mediteze. Meditatia este necesara numai in caz ca nu ai ales sa fii fericit. Daca ai ales sa fii fericit, atunci nu ai nevoie de nicio meditatie. Meditatia are o functie vindecatoare: daca esti bolnav, atunci ai nevoie de un tratament. Dar, de indata ce vei incepe sa alegi fericirea, de indata ce vei hotari sa fii fericit, nu vei mai avea nevoie sa meditezi. Atunci meditatia incepe sa se intample de la sine.

In lume exista atat de multe religii, pentru ca exista atat de multi oameni nefericiti. Un om fericit nu are nevoie de nicio religie. Un om fericit nu are nevoie de niciun templu, de nicio biserica – deoarece, pentru un om fericit toata existenta devine templu, intreaga existenta devine biserica. Un om fericit nu face nicio activitate religioasa, pentru ca toata viata lui este religioasa. Orice ai face in fericire este rugaciune – munca ta devine inchinare; in respiratia ta apare noblete, har, gratie.

Fericirea se intampla atunci cand esti in ton cu viata ta, intr-un ton atat de armonios, incat orice ai face iti va aduce bucurie. Atunci, dintr-o data afli ca meditatia te urmeaza. Daca iubesti munca pe care o faci, daca iti place modul in care traiesti, atunci esti meditativ. Atunci nimic nu te distrage. Daca ceva te distrage, asta pur si simplu demonstreaza faptul, ca ceea ce faci nu este cu adevarat interesant pentru tine.”

Osho

Tags:

Latest from Sfaturi

Go to Top