Fii la curent!

Părintele Calistrat: „Nimeni nu plânge pentru nimeni! Fiecare suntem lăsaţi de Dumnezeu cu un anumit număr de lacrimi,depinde cum și cu ce scop le vărsăm”

in religie by

Ce este vict1mizarea?

-Nimeni nu plange pentru nimeni! Fiecare suntem lasati de Dumnezeu cu un anumit numar de lacrimi,depinde cum si cu ce scop le varsam, cu folos spre pocainta ori fara de folos din orgoliu sau ambitie.

-In momentul in care a adormit in om constiinta omul intra in dezechilibrul sufletesc! Si cum apare dezechilibrul sufletesc? Incep intrebarile interioare: “Poate ca nu am facut bine ce am facut!”

“Poate ca nu am procedat corect!”

‒ Omul incepe sa nu se mai cunoasca pe sine, nu se mai regaseste pe el!

Iar atunci, omul intra in s3vraj sufletesc si incepe sa se intrebe – DACA EXISTENTA SA MAI ARE SENS!

Dar cum isi pierde sensul?

Nu si-l pierde zicand: “De azi nu mai vreau sa traiesc!”

Intai incep propriile santaje emotionale!

In om incepe lupta dintre trezirea constiintei si trecerea in nefiinta constiintei, iar comportamentul lui este iesit din tipar! Cei din jur ajung sa spuna: “Nu stiu ce s-a intamplat cu el, era un om extraordinar!”

Trezirea constiintei naste un om pacatos in pot3nta de pocainta, iar trecerea in nefiinta constiintei naste un monstru, uneori un om fara sentimente un sinuc1gas cu sa nge rece.

– Noi uneori spunem asa: “Nu l-a ajutat Dumnezeu!”

Ba da! Dumnezeu era langa el, dar el nu a strigat!

Nu a avut nevoie nici de semenii lui!

‒ Daca ati fost vreodata atenti la o persoana trecuta de pragul deznadejdii, in situatii limita, ajunge sa ia doze de medicamente sau sa fac un gest necugetat, sau fac o nen0rocire, sau incearca sa se isi ia v1ata si lasa un bilet de adio. -Acel bilet este “cartea de vizita a d1avolului”, pentru ca altfel ar fi trebuit sa te ridici din locul unde stai sub puterea raului si sa mergi sa cauti ajutor la cel mai bun prieten, la mama, sau la frate, la prieten, la medic, la psihiatru, la duhovnic etc.

-Dar daca in tine domneste dorinta de impresie, de raz bunare interioara, dorinta de a iesi in evidenta, dorinta de a demonstra ceva, de a te v1ctimiza, atunci tu faci gestul necrestinesc al isi ia v1ataerii, tocmai pentru a lasa in urma cat mai multe lacrimi!

-Insa nimeni nu pange pentru nimeni! “Fiecare suntem lasati de Dumnezeu cu un anumit numar de lacrimi”!, sa le varsam cu folos!

-Nu trebuie sa te lasi niciodata coplesit, caci deznadejdea este exact ca un monoxid de carbon al unei lampi cu gaz sau al unei sobe cu gaz, atunci cand nu esti atent ti-a consumat tot oxigenul si te-a aruncat in asf1xiere!( isi ia v1ataere).

De ce sa lupti? De ce sa te zbati? De ce sa muncesti?

De ce sa te ridici? De ce sa faci ceva?

NU! Pune capat! Abandoneaza lupta, nu vezi ca Dumnezeu nu te mai ajuta te-a parasit!( sfatul demonic, al mintii fara constiinta).

Loading...

Latest from religie

Rugaciunea de miercuri

Rugaciunea de miercuri

Rugaciunea de miercuri Doamne Atotputernice și Atotindurate! Îmi aduc aminte că Te-ai
Go to Top