Fii la curent!

Părintele Constantin Necula răspunde la o întrebare arzătoare: ”De ce oamenii cu credinţă în Dumnezeu sunt încercaţi cu suferinţe?”

in religie by

Parintele Constantin Necula s-a hotarat sa raspunda si la aceasta intrebare: De ce oamenii cu credinta in Dumnezeu sunt incercati cu suferinte?

Raspunsul sau ne-a cam pus pe ganduri…

„Eu cunosc oameni cu credinta, care sunt foarte fericiti si n-au nicio suferinta. Nu i-a durut maseaua in viata lor! M-am dus odata la un mos in Maramures. Statea in fata portii, asa, foarte melancolic, si am zis: Uite, mai, saracul, ce sufera! „Mosule, ce faci aici?” „Ia, si eu cu muntii.” Ceea ce parea suferinta era pace.

Sa va dau un alt exemplu. Cand m-am operat. Cand am fost operat, ca nu m-am operat singur, ca n-am ajuns la astfel de calitati, dar popii mai avem putin si va trebui sa ne operam si singuri, pentru ca ni s-a spus ca n-avem dreptul la asistenta medicala. Am vazut un comentariu la un articol de-al meu, care spunea: „Popi imputiti! Nici dreptul la asistenta medicala gratuita nu l-ati avea in lume!” Bine, domne, n-avem, ne operam singuri! Ce, e prima data?

Si cand am fost operat, a fost adus un batran. Eu eram intins in pat. Nu prea miscasem deloc in ultimele zece zile. Dar urechea era antena. Omul fusese lovit de masina si zgariat foarte tare pe mana. Si asistenta ii zice: „Domnu, vreti sa va dau telefonul sa o sunati pe sotie?” „Daca se poate, da. Da’ cum sa-i spunem sa nu se sparie?” „Pai, ii spun eu in prima faza: Buna ziua, doamna. Sunt de la spitalul judetean, asistenta cutare. Vreau sa va spun ca il avem in vizita aici pe sotul dumneavoastra, care a suferit un mic accident. Nu este foarte tare lovit. Vi-l dau sa va explice’. Nu pot sa fac ca el, decat daca-mi inchipui, si daca-mi inchipui, ma apuc de plans! Zice omul: „Tu, Marioara! Nu-i grav, tu! Numa atat: ma doare inima ca-n sara asta nu ma-ntorc acasa!” Mai, asta-i declaratie de dragoste, mai, fratilor.

„Tu, Marioara, da’ nu planje, ca-i numa o tara!” EI avea, saracul, rupta mana, belita toata. Domnule, de-o discretie, de-o fragilitate! Am zis: Hristos a inviat! Acesta-i sensul! Vin siliconatele astea la televizor, mai scartaie cu silicoanele pe ecran.,. drama nationala! A intrat asistenta, o batoasa de asta, plangea-n rezerva, rupta! A venit medicul, care nu-i copil mic, Era cu nodu-n gat! Ma uitam la ei. Suferinta unui om de valoare converteste lumea.
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, la vreme de necaz si de intristare

Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau. Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile. Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura. Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau.

Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea. Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea. Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau. Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica.

O, nadejde si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea!

Preasfanta Maica a lui Hristos, Preacurata, Preabinecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum satana ma izbeste precum valurile marii lovesc corabiile! El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleaca, duhul meu se cutremura. Grabeste, Preaslavita Maica si ma ajuta! Roaga-L pe dulcele Domn Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului. Chiar atunci cand cel mai mare pacatos cade in strafundurile iadului, impins de forte diabolice, daca acesta striga catre tine, tu esti gata sa-l eliberezi din legaturile iadului. Slobozeste-ma si pe mine! Priveste cum satana vrea sa ma faca sa ma impiedic si sa-mi zdrobeasca credinta, dar eu imi pun toata nadejdea in Domnul. Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii!

Amin.”

Latest from religie

Go to Top