Fii la curent!

Parintii Sfintei Manastiri a Sfantului David din Evia (Grecia) ne roaga pe toti sa ne rugam. Focul a ajuns aproape de manastire

in Știri by

Presa din Grecia semnalează o situație critică la Mănăstirea Sf. David din Drymonas, unde flăcările au înconjurat lăcașul de cult la o distanță de mai puțin de 400 de metri.

Mănăstirea Sf. David din Drymonas, Grecia, a fost înconjurată de flăcări. Călugării refuză să o părăsească

“Incendiile sunt în desfășurare. Sunt 10 sate amenințate, care au fost evacuate de ieri. Flăcările se manifestă pe patru fronturi active, scăpate de sub control iar prioritatea este salvarea oamenilor”, a declarat  George Tsapourniotis, primarul localității Mantoudi, situată în insula Evia.

Acesta a cerut guvernului să dea prioritate operațiunilor de salvare în insulă.

În ciuda solicitărilor administrației locale, poliției și pompierilor, călugării de la mănăstirea Sf. David, localitatea Drymonas, situată tot în Evia, au decis să nu părăsească locația.

În sprijinul lor au venit locuitori care încearcă să ajute la salvarea lăcașului de cult din calea flăcărilor.

“Situația este foarte grea. Flăcările ating 30 – 40 de metri în zona acoperită de pini din jurul mănăstirii. Ne înecăm în fum, scenele sunt de coșmar. Până acum, nici un avion nu a venit să arunce apă”, a spus starețul mănăstirii.

Presa greacă relatează că pompierii au delimitat o zonă de apărare în jurul mănăstirii și încearcă să țină flăcările la distanță.

În urma incendiilor de vegetație care continuă să afecteze mai multe regiuni în zona Mării Mediterane și a Balcanilor de Vest, Comisia Europeană a mobilizat ajutoare necesare statelor în lupta pentru limitarea răspândirii focurilor, potrivit unui comunicat al executivului european.

Două avioane tip Canadair au fost trimise, miercuri, din Franța, în zonele afectate din Italia, pentru a începe operațiunile anti-incendii în aceeași zi.

Latest from Știri

Go to Top