Fii la curent!

Pe români nu pare să-i intereseze. S-a prăbușit acoperișul clădirii Băilor Imperiale Neptun, cea mai valoroasă construcție de la Băile Herculane

in Știri by

O parte importanta din acoperisul uneia dintre cele mai valoroase cladiri din Baile Herculane s-a prabusit zilele trecute.

Evenimentul s-a petrecut dupa mai multe apeluri pe care le-au facut tinerii arhitecti care formeaza echipa Herculane Project, care vor sa demareze lucrari de conservare la cladire. Interventiile nu pot fi facute pentru ca proprietarii terenului de sub cladire nu isi dau acordul

“Este un adevarat soc. Din pacate este o veste extrem de proasta pentru noi. Zone care erau prioritare s-au prabusit, scrie extranews.ro.

Este vorba despre structura sarpantei de la o intrare secundara si zidul structural de sprijin, din spate.

Sarpanta turnului este grav avariata. Acum pericolul public este iminent si as recomanda ca lumea sa evite zona, pana la consolidare. De acum, ploaia si zapada vor produce daune si mai mari. Am semnalat aceasta situatie si administratiei locale si am incercat sa aflam raspunsuri in ceea ce priveste dreptul de superficie, dar si in ce faza se afla imprumutul pentru a pune in siguranta aceasta cladire.

Am solicitat in scris sa primim raspunsuri, pentru ca suntem aici ca sa ajutam comunitatea. E foarte important sa gasim o solutie”, a declarat Oana Chirila, de la Herculane Project. Aceasta a mai avertizat ca mai sunt zone care ar putea ceda in aceasta perioada.

Publicată de Herculane Project pe Marţi, 12 februarie 2019

Latest from Știri

Go to Top