Fii la curent!

Plaja sălbatică, neștiută, accesibilă cu mașina, poate cel mai frumos loc din România

in Știri by

Prietenii de la MARS Romania ne-au provocat sa va aratam in cadrul campaniei sosestirevigorat.ro un loc nestiut, accesibil cu masina, de vazut o data-n viata. Va aratam, astazi, o plaja secreta, sapata in inima muntilor, care te va duce gandul departe, prin cele mai exotice locuri. Si, totusi, desi nu pare, este la noi in Romania.

E plaja aceea la care visezi un an de zile si in care nu vei gasi nici aglomeratie, nici stres, nici haos, nici preturi nejustificat de mari: ci doar natura si libertate. Asta ni s-a intamplat si noua cand am ajuns aici, pe plaja nestiuta dintre munti. Este locul in care nu iti pasa daca ai semnal sau nu, iti lasi telefonul pe silent si te bucuri ca, macar pentru cateva zile, nu mai vrea nimeni nimic de la tine. Adio, termene limita, adio, sefi morocanosi si lucruri pe care le faci doar pentru ca trebuie!

Ce-am gasit, la Suncuius, in Bihor? Nici noua nu ne-a venit sa credem! Vorbim de o plaja, aproape salbatica, din inima Apusenilor, cu nisip fin, sezlonguri ca la mare si un view care te duce gandul, departe, la Thailanda. Si nu e nicio exagerare. Este, poate, cel mai frumos loc, nestiut, din Romania, necalcat inca de picior de turist galagios. Este proiectul inedit si indraznet al medicului stomatolog Sebi Lascu, care, din dragoste pentru natura, a facut aici imposibilul: a adus marea la munte, scrie calatoriinbascheti.ro.

Practic, cu fonduri europene si-a deschis o pensiune traditionala si a stiut si cum sa se foloseasca de minunile naturii. Raul Cris ii trece prin curte, iar stancile din jur completeaza perfect peisajul de poveste, care va va face sa reveniti.

Ce spuneti? Ati vazut fotografiile. Nu-i asa ca merita sa va pregatiti masina si sa porniti la drum, acum, cand inca nu multi cunosc locul? Va veti relaxa dupa un an de munca si veti uita de toate, in acest mic colt de rai.

Cum ajungi cu masina?

Traseu: Bucuresti – Alba – Turda – Huedin – Negreni – Suncuius

La 544 de km de Bucuresti, la 230 de km de Timisoara, la 103 km de Cluj

Unde te cazezi?

Drumul este usor accesibil cu masina. Asfaltul este ca in palma pana la Suncuius, iar de aici sunt de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de tara. Practic, e doar inceputul unui traseu superb, care te va duce spre cateva dintre cele mai spectaculoase pesteri din Romania: Izbandis, Batanului, Vantului si Moanei. Cazati-va la Pensiunea Gradia, cea de care apartine plaja de poveste, dintre munti.

Cat costa?

Accesul la plaja si inchirierea sezlongului costa 10 lei. Pretul unei nopti de cazare este de 170 pe noapte pentru o camera dubla.

Ce ai de facut?

– Pentru amatorii de catarari montane sunt amenajate, chiar langa plaja, cateva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile de experienta.

– Cei care iubesc muntele pot sa se exploreze zona si sa faca plimbari pe mai multe trasee: unele mai putin batatorite, altele cunoscute.

– Rafting pe raul Cris

– Speologie

De explorat cu masina:

Parcul National Padis, aflat la 58 de kilometri distanta.

Satul traditional Rosia – una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafata locuita.

M0ara de apa din Rosia

Pestera cu Cristale

Tags:

Latest from Știri

Go to Top