Fii la curent!

Preoţii au sfinţit apa artezienelor de un milion de euro. Centrul pietonal din Hunedoara a fost inaugurat

in Știri by

O slujba religioasa a avut loc in fata fantanii arteziene din noua Piata Regele Ferdinand din Hunedoara, la inaugurarea investitiei de peste doua milioane de euro.

Peste 1.000 de oameni s-au strans, joi seara, de Ziua Europei, in noua Piata Regele Ferdinand din Hunedoara, pentru a asista la inaugurarea centrului pietonal si a celor trei fantani arteziene.

Dupa ce a fost taiata panglica noii pietonale, un sobor de preoti a oficiat o slujba religioasa, prin care a fost sfintita investitia. Preotii au turnat aghiasma in fantana arteziana muzicala, inconjurata de localnicii veniti in numar mare, in ciuda ploii.

Oamenii au venit de la ora 19 in piata, insa programul muzical al fantanii arteziene incepe de la ora 21. Intre timp, localnicii au fost invitati sa asiste la un spectacol folcloric si de dansuri populare, scrie fabricatinromania.info.

Potrivit primarului Dan Boboutanu, specatcolul de sunete si lumini al artezienei muzicale va putea fi vazut vineri, sambata si duminica de la ora 21 pana la ora 22:05, in trei reprize, de cate 15 minute, cu o pauza de 10 minute. La ora 22:05, melodiile se vor opri. In afara spectacolului de sunete si lumini, fantanile vor functiona in fiecare zi de la ora 10 pana la ora 24.

Modernizarea Bulevardului Corvin a inceput in august 2018 si presupune realizarea a trei fantani arteziene; reabilitarea platoului Casei de Cultura; realizarea infrastructurii de comunicatii si control acces in zona pietonala Bulevardul Corvin si platou Casa de Cultura; modernizarea strazilor, parcarilor si trotuarelor, lucrari de extindere a retelei de alimentare cu apa si canalizare, instalatii de pompare si reabilitare stradala in municipiul Hunedoara – Bd. Corvin si strazi adiacente (partea a IV-a – Bd. Corvin); modernizarea, reabilitarea si extinderea iluminatului public pe platoul din fata Casei de Cultura si pe Bd. Corvin, a informat Primaria Hunedoara. Valoarea celor cinci proiecte integrate a fost estimata initial la 9.115.312 lei (fara TVA).

Latest from Știri

Go to Top