Fii la curent!

Primul oraș din România care interzice intrarea mașinilor din alte județe fără plata unei taxe și interzice orice autoturism sub Euro 3 în centru

in Știri by

Miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, masinile care nu sunt inmatriculate in Bucuresti sau Ilfov vor putea intra in Capitala doar dupa plata unei viniete. Masinile sub Euro 3, indiferent unde sunt inmatriculate, nu vor avea acces in centrul Capitalei.

„Astazi va voi prezenta un proiect pe care il lansam in dezbatere publica, in consultare publica, de astazi va fi publicat si pe site-ul Primariei Generale, dar mi s-a parut normal ca primarul general sa explice ideile principale ale acestui proiect, care vizeaza reducerea poluarii. Asa cum stiti, ne aflam pe un loc neonorant in ceea ce priveste poluarea, la nivelul tarilor Uniunii Europene suntem pe locul 6, este un fapt ingrijorator”, a declarat Gabriela Firea, scrie timisoareastiri.ro.

Primarul a anuntat introducerea unei viniete pentru masinile care nu sunt inmatriculate in Bucuresti sau Ilfov.

„Autoturismele care nu sunt inmatriculate in Bucuresti si zona metropolitana, adica judetul Ilfov, la momentul patrunderii in Capitala, vor trebui sa faca dovada ca si-au achizitionat o vinieta pe Bucuresti, Oxigen B unde B vine de la Bucuresti, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 1900 de lei. Celelalte intervale vor fi prezentate de catre directorii de specialitate. Ma refer la masini inmatriculate in celelalte judete si in alte tari, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.

Totodata, masinile sub Euro 3, indiferent unde sunt inmatriculate, nu vor avea acces in centrul Capitalei.

„Cat priveste aceste autoturisme neinmatriculate in Bucuresti sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, adica Non-Euro, Euro 1 si Euro 2, acestea nu vor avea acces in centrul Capitalei. Directorul Directiei Transporturi va prezenta perimetrul la care ma refer, zona care este cea mai poluata si care ne aduce cele mai multe neplaceri din punct de vedere al sanatatii populatiei. In ceea ce priveste autoturismele inmatriculate in Bucuresti si in zona metropolitana Ilfov, acestea vor avea accesul interzis daca sunt poluante de asemenea in zona centrala incepand cu 1 ianuarie 2020, adica peste cateva luni, si ma refer la masinile Non-Euro, Euro 1 si Euro 2, iar autoturismele Euro 3, chiar daca sunt inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, vor trebui sa plateasca o vigneta, vigneta Oxygen C, acest C- de la Centru”, a completat edilul.

Loading...
Tags:

Latest from Știri

Go to Top