Stay tuned

Prognoza meteo până pe 5 mai. Cod galben de ploi torențiale și vijelii

in Meteo by

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pana pe 5 mai. Cu toate că zilele trecute s-a emis un cod galben de ploi torențiale și vijelii, pare că avem cât de cât noroc în privința temperaturilor care nu au scăzut mult. Valorile termice se arată a fi normale perioadei în care ne aflăm.

Prognoza meteo pentru săptămâna aceasta

Valorile termice pentru saptamana aceasta se anunță apropiate de cele specifice sezonului, în cea mai mare parte a teritoriului României. Cantitățile de precipitații estimate pentru perioada asta vor fi deficitare în majoritatea zonelor din România, conform Administrației Naționale de Meteorologie, scrie fanatik.ro

Zilele trecute, specialiștii au emis un cod galben de ploi torențiale și vijelii. Din păcate, vântul pare că nu s-a potolit încă, dar rafalele nu se vor menține puternice pe întreaga perioadă menționată.

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.”

De 1 mai, regimul pulviometri va fi deficitar în special în regiunile din sud-vest, în rest, va fi apropiat de cel normal pentru perioada în care ne aflăm.

De la jumătatea săptămânii încolo, cantitățile estimate pentru 29 aprilie-5 mai vor fi în continuare deficitare în cea mai mare parte a teritoriului României. La munte vor fi câteva averse, iar cerul va fi în mare parte parțial spre predominant noros. Temperaturile maxime vor fi curpinse între 14 grade Celsius și 19 grade Celsius.

Latest from Meteo

Go to Top