Fii la curent!

Prognoze noi pentru cursul euro/ leu în următoarele 12 luni! Prognozele nu sunt prea bune…

in Știri by

Prognoze sumbre pentru leu. Peste 80% dintre analisti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuala.

Astfel, valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7087, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7526.

In ceea ce priveste anticipatiile de majorare a ratelor de dobanda (fata de valorile actuale) la leu atat pentru scadentele pe termen scurt (3 luni), cat si pentru cele pe termen mediu (5 ani), peste 75%, si respectiv peste 66%, dintre participantii la sondaj anticipand aceasta evolutie, scrie realitatea.net.

,,Astfel, rata medie a ROBOR cu scadenta de 3 luni anticipata peste 12 luni este 3,85%, iar randamentul obligatiunilor suverane denominate in lei cu scadenta de 5 ani este de 4,91%. Ca urmare, avand in vedere rata anticipata a inflatiei, pentru scadentele pe termen scurt, sunt anticipate in continuare dobanzi real negative, se mentioneaza in comunicatul CFA Romania.

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 si reprezinta un indicator prin intermediul caruia asociatia doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an. De asemenea, sondajul in baza caruia este calculat Indicatorul include si intrebari referitoare la evaluarea conditiilor curente macroecnomice.

Latest from Știri

Go to Top