Fii la curent!

Pui la cuptor ca în Moldova!

in Rețete by

Revelionul se apropie cu pași repezi și fiecare gospodină se gândește să pregătească ceva desăvârșit pentru masa în familie. Iată o rețetă cu adevărat senzațională, cu care nu veți da greș niciodată: pui la cuptor ca în Moldova.

Mod de preparare:

Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de următoarele ingrediente: un pui de 2-3 kilograme, o căpăţână de usturoi, 50 g unt sau 50 ml  ulei de măsline o jumătate de linguriţă cu cimbru şi boia de ardei dulce, puțin rozmarin, lingură cu miere, sare şi piper negru după gust. În marinade puteți adăuga și o lingură cu muștar.

Spălați bine pasărea și ștergeți cu un prosop. Despicați pe lung, astfel încât puiul să poată fi aşezat în tavă cu partea cu piele (aripi, pulpe, spate) în sus. Pulpele şi pieptul se înţeapă bine cu vârful unui cuţit, pentru ca pe acolo să poată pătrunde aromele din marinade.

Cum se face marinada

Pentru prepararea amestecului aveți nevoie de o căpăţână de usturoi, care fie se pisează grosier. Topiți puțin unt și turnați peste usturoi, apoi adăugați sare piper, cimbru, boiaua dulce și mierea. Cu această pasta ungeți bine puiul, pe toate părţile. Puneți hârtie de copt pe fundul tăvii și introduceți puiul la cuptor.

Felicia Iederă

Loading...
Tags:

Latest from Rețete

Go to Top