Stay tuned

Regina Maria avea o relație specială cu dulciurile…

in Știri by

Istoria ne arată că marii suverani ai României nu erau deloc gurmanzi, așa cum s-ar crede, din contră, preferau preparatele cât mai simple.

Despre regele Carol se știa că mânca puțin și repede iar vechii istorici spun că îi plăcea mămăligă, peștele și puiul

Nici Ferdinand nu era ahtiat după mâncare, dar era îndrăgostit dejun, pe care-l considera cea mai importantă masă a zilei. Printre preparatele pe care acesta le consuma dimineața se număra pâinea prăjită, untul, marmelada, mierea, ouăle, fripturile la grătar sau snițelul cu cartofi și fructele. În schimb, soția sa, regina Maria iubea dulciurile, mai ales fondantele ruseși, preparate din fragi proaspeți, pesmeții crocanți serviți alături de cafea, de care se amorezase din vremea copilăriei dar și bunătățile din Anglia, Germania sau Franța.

În ceea ce-l privește pe Carol I, acestuia îi plăceau mesele în aer liber, după partidele de vânătoare, unde se delecta cu cu mâncăruri românești, în special cu carnea la frigare, mititei și sarmale. Când familia regală ajungea la Dunăre, din meniul Majestății și al familiei regale nu lipsea ciorba pescărească, icrele negre și crapul la proțap.

Felicia Iederă

Latest from Știri

Go to Top