Fii la curent!

Rețeta celei mai bune ciorbe de potroace păstrată din cele mai vechi timpuri!

in Rețete by

La mare căutare încă din cele mai vechi timpuri, ciorba de potroace este o binefacere după o noapte de petrecere sau excese alimentare. Iată care este cea mai bună rețetă, păstrată din vechime. După ce o veți încerca, nu veți mai dori altceva!

Mod de preparare

Pentru a obține ciorba de potroace ca la bunica aveți nevoie de următoarele ingrediente: măruntaiele unui pui, câteva fire pătrunjel, 2 gălbenuşuri, 1 pahar mare smântână pentru dres, sucul unei lămâi pentru acrit, sare, 1 lingură cu ulei, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 morcov, 1 ceapă, ardei iute, după gust.

Curățați și pârliți bine carnea, apoi spălați și puneți la fiert în trei litri de apă rece cu sare. aveți grijă să luați mereu spuma.

Curățați legumele și le tăiați sau le dați prin răzătoare. Încingeți uleiul în tigaie și căliți puțin legumele, apoi le așezați în oala în care fierbe carnea. După ce atât carnea cât și legumele sunt fierte, acriți cu sucul de lămâie pe care l-ați strecurat în prealabil.

Lăsați să mai dea într-un clocot și opriți focul. Frecați bine gălbenușurile cu puțină sare și amestecați cu smântână. Luați puțină zeamă și puneți peste acest amestec, apoi turnați în ciorbă, amestecând foarte bine.

Ciorba se servește cu pătrunjel și ardei iute!

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top