Stay tuned

Rețeta de mucenici a lui Chef Scărlătescu

in Rețete by

Pentru că nu există zi de 9 martie fără tradiționalii mucenici, aveți la îndemână rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru a prepara acest desert cu adevărat delicios.

Mod de preparare:

Pentru aluatul de covrigei aveți nevoie de 500 g făină, 50 g drojdie, 200 ml apă călduţă, 1 praf sare, zahăr vanilat, 100 ml ulei.

Pentru zeama de la mucenici sunt necesari 2-3 litri apă, 350 g zahăr, coajă de lămâie, 1 praf sare, zahăr vanilat, 1 lingurita scorţişoară, 800 g nucă măcinată, esenţă de rom.

Pentru început puneți făina într-un vas și faceți o gaură la mijloc. În acest loc veți adăuga drojdia, sarea, zahărul vanilat, uleiul și puțină apă călduţă. Ulterior, frământați câteva minute, apoi lăsați pentru o perioadă să crească.

Gospodinele vor întinde aluatul cu sucitorul, apoi îl vor tăia fâșiuțe şi vor forma opturi mici. Preparatul se va opări câteva minute, apoi se pun în sită, la scurs. Se introduce în cuptor, la foc potrivit.

Lăsați să se coacă, apoi se vor răci și se vor întări. Separat, puneți o oală cu 4 litri de apă la fiert și, după ce dă în clocot, adaugați zahărul și mirodeniile. Nuca măcinată se adaugă la sfârșit.

Felicia Iederă

Latest from Rețete

Go to Top