Stay tuned

România, lovită de un val de aer polar. Avertisment meteorologic pentru toată țara

in Meteo by

Romanii se pregatesc de un nou capriciu al vremii. Specialistii avertizeaza populatia ca in curand vom avea parte de scaderi radicale ale temperaturilor, iar vestea si mai proasta este ca aceste schimbari vor anula multe dintre planurile locuitorilor tarii noastre.

Potrivit ultimelor estimari, vremea se va raci simtitor inca din Duminica Floriilor si va continua sa ramana in aceeasi parametri o buna bucata de vreme. Nu este exclus ca si vreme de Paste sa fie afectata de aerul polar, care se va instala pe tot teritoriul Romaniei.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza valabila in perioada 8-21 aprilie 2019.

Banat – In prima saptamana, vremea se va raci treptat, astfel incat de la temperaturi maxime de 19…21 de grade, in medie, specifice primelor 3 zile de prognoza, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie in jurul a 13 grade. Ulterior, pana in jurul datei de 17 aprilie, aceeasi medie va creste doar cu aproximativ 2 grade, insa spre sfarsitul celei de-a doua saptamani se estimeaza revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, in medie. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, media lor fiind in scadere spre 2…3 grade in intervalul 16-18 aprilie, iar apoi in crestere pana la 5…6 grade, in diminetile de 20 si 21 aprilie. Va ploua aproape in fiecare zi a celor doua saptamani, iar in intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi local mai insemnate cantitativ.

Crisana – In prima saptamana, vremea se va raci treptat, astfel incat de la temperaturi maxime de 19…21 de grade, in medie, specifice primelor 3 zile de prognoza, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie in jurul a 12 grade. Ulterior, pana pe 17 aprilie, aceeasi medie va creste doar cu 1…2 grade, insa spre sfarsitul celei de-a doua saptamani se estimeaza revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, in medie. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, media lor fiind in scadere spre 1…2 grade in intervalul 16-18 aprilie, iar apoi in crestere pana la 5…6 grade, pe 20 si 21 aprilie. Va ploua aproape in fiecare zi a celor doua saptamani, iar in intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi local mai insemnate cantitativ.

Transilvania – Vremea se va raci treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea de la 17…18 grade, in primele 3 zile de prognoza, pana in jurul a 11 grade in intervalul 14-16 aprilie. Apoi aceasta medie va fi in crestere, iar spre sfarsitul celei de-a doua saptamani se estimeaza revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16…17 grade, in medie. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, media lor fiind in scadere, mai insemnata in intervalul 15-18 aprilie, cand va putea cobori sub pragul de inghet, insa ulterior se estimeaza ca va creste pana la 1…2 grade, in diminetile de 20 si 21 aprilie. Se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, cu o probabilitate de aparitie mai ridicata in intervalul 9-13 aprilie, cand local pot fi moderate cantitativ.

Maramures – Vremea se va raci treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea de la 19…20 de grade, in primele 2 zile de prognoza, pana in jurul a 11 grade in intervalul 13-16 aprilie. Apoi aceasta medie va fi in crestere, iar spre sfarsitul celei de-a doua saptamani se estimeaza revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 17…18 grade, in medie. Temperaturile minime vor avea o evolutie asemanatoare, media lor fiind in scadere, mai insemnata in intervalul 15-18 aprilie, cand va putea cobori sub pragul de inghet, insa ulterior se estimeaza o creste pana la 3…4 grade, in diminetile de 20 si 21 aprilie. Se vor semnala precipitatii, predominant ploi, cu o probabilitate de aparitie mai ridicata in intervalul 10-13 aprilie, cand local si temporar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Moldova – Procesul de racire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scaderea mediei temperaturilor maxime de la 19 la 10 grade. Incepand din data de 16 aprilie si pana la sfarsitul celei de a doua saptamani se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel incat media maximelor termice urmeaza sa atinga valoarea de 17 grade pe 20 si 21 aprilie. Media minimelor termice va scadea pana la 0 grade in 16 aprilie, iar ulterior va creste, pana la finalul intervalului de prognoza, spre 4…5 grade. Temporar vor fi precipitatii, predominant ploi in general slabe, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalele 9-11 si 12-14 aprilie.

Litoral – In perioada de pana la 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 14…15 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decada a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de racire, astfel incat, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmeaza sa atinga 9 grade, iar pana pe 21 aprilie ea va creste spre 15…16 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, regimul temperaturilor minime va avea o evolutie asemanatoare si anume media acestora va fi de 7…8 grade pana pe 14 aprilie, apoi va scadea pana la 3 grade pe 16-17 aprilie, iar pana pe 21 aprilie ea va creste spre 6…7 grade. Va ploua aproape in fiecare zi a celor doua saptamani, iar in intervalul 9-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse si temporar pot fi moderate cantitativ.

Muntenia – In perioada de pana la 12 aprilie, temperaturile maxime vor avea medii de 16…17 grade, apropiate de cele normale pentru a doua decada a lunii aprilie. Ulterior va urma un proces de racire, astfel incat, pe 15 aprilie, media temperaturilor maxime urmeaza sa atinga 11 grade, dar pana pe 21 aprilie se estimeaza ca va creste spre 18…19 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, regimul temperaturilor minime va avea o evolutie asemanatoare si anume media acestora va oscila usor in jurul a 7 grade pana pe 14 aprilie, apoi va scadea pana la 2 grade pe 16-17 aprilie, iar pana pe 21 aprilie ea va creste spre 4…5 grade. Temporar vor fi ploi, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 9-14 aprilie, cand local si temporar vor fi moderate cantitativ.

Oltenia – Procesul de racire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scaderea mediei temperaturilor maxime de la 17 la 11 grade. Incepand din data de 16 aprilie si pana la sfarsitul celei de a doua saptamani se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel incat media maximelor termice urmeaza sa atinga valoarea de 18 grade pe 20 si 21 aprilie. Media minimelor termice va scadea pana la 1 grad in 17 aprilie, iar ulterior va creste, atingand la finalul intervalului de prognoza 4…5 grade. Va ploua aproape in fiecare zi a celor doua saptamani, iar in intervalul 9-10 aprilie si 11-14 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse si temporar vor fi moderate cantitativ.

La munte – Procesul de racire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scaderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade. Incepand din data de 16 aprilie si pana la sfarsitul celei de a doua saptamani se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel incat media maximelor termice urmeaza sa atinga valoarea de 8 grade pe 20 si 21 aprilie. Media minimelor termice va scadea sub 0 grade in data de 12 aprilie, atingind -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi in crestere si la finalul intervalului de prognoza va atinge 0 grade. Se vor semnala precipitatii, predominant ploi, cu o probabilitate de aparitie mai ridicata in intervalul 9-14 aprilie, cand local si temporar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Latest from Meteo

Go to Top