Stay tuned

Românii au luat trei medalii de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

in Știri by

Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii – trei medalii de aur, si o medalie de argint – la a XXIV-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in Slovenia, la Ljubljana, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a la Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung, jud. Arges), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a la Liceul Vocational Pedagogic „N. Bolcas” din Beius, jud. Bihor) si Andrei Popa (clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) a fost premiat cu medalie de argint.

In clasamentul neoficial pe medalii, Romania s-a clasat pe primul loc, iar in ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, dupa Polonia. Lotul a fost insotit si coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) si Daniel Posdarascu (deputy leader), student si fost olimpic international, multiplu medaliat la competitiile de profil, scrie extranews.ro.

La editia din acest an au participat 58 de concurenti din 14 tari. Fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani (la data concursului). Tara gazda poate inscrie doua echipe. Competitia este structurata pe doua probe, programate in zile diferite, in cadrul carora elevii primesc 3 probleme spre rezolvare. Durata fiecarei probe este de 5 ore.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre. In urmatorii doi ani, CEOI va avea loc in Polonia (2018) si Slovacia (2019). (foto: Ministerul Educatiei Nationale)

Latest from Știri

Go to Top