Fii la curent!

Românii vor avea încă o zi liberă, în Aprilie. Este oficial acum!

in Știri by

Este oficial acum, ziua de marti, 30 aprilie, va fi considerata zi libera, asta ca urmare a deciziei adoptate vineri, 29 martie, in sedinta Executivului.

Aceasta hotarare a fost luata tinand seama de faptul ca miercuri, 1 Mai, este zi nelucratoare, conform Codului Muncii.

”Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul bugetar, potrivit unei hotarari aprobate astazi, avand in vedere ca miercuri, 1 mai, este zi libera nelucratoare conform Codului Muncii.

Masura este adoptata si pentru recuperarea capacitatii de munca a angajatilor, dar si pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta” este mesajul transmis de Ministerul Muncii.

Ca sa recupereze aceasta zi libera, se pare ca institutiile publice vor prelungi timpul de lucru pana la 31 mai, conform planificarilor stabilite.

Pastele Ortodox cade, in acest an, pe 28 aprilie. Romanii vor avea liber vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare), sambata – 27 aprilie, duminica – 28 aprilie – Pastele Ortodox, luni – 29 aprilie (a doua zi de Paste).

Angajatii ar fi trebuit sa revina marti la lucru, insa conform deciziei de azi, vor avea liber si pe 30 aprilie si implicit pe 1 mai. Va rezulta, asadar, o minivacanta de sapte zile!

Latest from Știri

Go to Top