Fii la curent!

Icoana Maicii Domnului cu șapte săgeți

Rugăciune către Maica Domnului, înaintea icoanei făcătoare de minuni „Îmblânzirea inimilor împietrite” sau Icoana Maicii Domnului „cu șapte săgeți”

in religie by

Icoana este una din puținele în care Fecioara Maria apare singură. Inima Ei este străpunsă cu șapte săgeți. Așezarea săgeților diferă: patru pe partea stângă și trei pe partea dreaptă, sau invers, ori câte trei în fiecare parte și una pe verticală în partea de jos. Acest număr, șapte, înseamnă plinătatea, dar în cazul de față înseamnă plinătatea necazului (a durerii și a suferinței)

Maica Domnului este singură. Totuși, această poartă a durerii duce la bucurie, pentru că Moartea Fiului a fost un mijloc prin care El a biruit moartea pentru întreaga omenire. Durerea foarte mare și tristețea pe care Maica Domnului a îndurat-o o leagă de Pătimirile Lui. Și Pătimirile Lui duc la Înviere și schimbare.

Așadar, în Duminica Tuturor Sfinților, precum și la sărbătoarea Întâmpinării Domnului (2 februarie), dar și în ziua dinaintea ajunului sărbătorii Adormirii Maicii Domnului (13 august), cinstim Icoana Maicii Domnului „cu șapte săgeți” care mai este numită și „îmblânzirea inimilor împietrite”.

Să ne rugăm pentru dușmanii noștri, să ne perceapă altfel, cât și pentru noi înșine, ca să fim tot mai conștienți de Împărăția Luminii, iubirii și bucuriei pe care am cunoscut-o prin venirea pe această lume a Domnului nostru, Fiul Mariei, Iisus Om adevărat și Dumnezeu adevărat. Amin!

Rugăciunile săvârșite înaintea acestei icoane izvorăsc din dorința de pace și de împăcare, de încetare a certurilor sau a războaielor, de risipire a urii și a tuturor neînțelegerilor dintre oameni. Privind la suferința Maicii Domnului, trebuie să ne rușinăm de împietrirea inimilor noastre, de dorințele de răzbunare, mai mici sau mai mari, și de ura împotriva dușmanilor, având mereu în minte cuvintele Mântuitorului, care S-a rugat pentru vrăjmași: “Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac!”

Rugăciune către Maica Domnului pentru împăcare

„Îmblânzește inimile noastre rele, Născătoare de Dumnezeu, și stinge necazurile venite de la cei care ne urăsc, și toată strâmtorarea sufletului nostru dezleag-o. Că privind la sfântă icoana ta, ne umilim de împreună-pătimirea și milosârdia ta către noi, și sărutând rănile tale ne spăimântăm de săgețile noastre ce te sfâșie. Nu ne lăsa, Maică Preamilostivă, să pierim în împietrirea noastră, că tu ești cu adevărat îmblânzirea inimilor rele. Amin.”

Latest from religie

Go to Top