Fii la curent!

Rugăciune Despietrirea inimilor învrăjbite

Rugăciune către Maica Domnului la icoana “Despietrirea inimilor învrăjbite”

in religie by

Icoana Maicii Domnului cu şapte săgeţi are un loc special în inimile crednicioşilor ortodocşi. Acesată Icoană minunată este cinstită la sărbătoarea Întâmpinării Domnului, la 2 februarie, dar şi la Duminica Tuturor Sfinţilor şi în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului (13 august)

Temeiul scripturistic al acestei reprezentări îl găsim în profeţia dreptului Simeon care atunci când a ieşit în întâmpinarea Domnului (Luca 2:35) “Şi prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi”. Săbiile reprezită suferinţa Mariei de a îşi vedea fiul jertfit pe cruce dar şi viitoarele suferinţe în care va fi ţinta celor care îi vor faptul că este Născătoare de Dumnezeu dar şi a celora care contestă perpetuarea fecioriei ei.

Rugăciune către Maica Domnului la icoana “Despietrirea inimilor învrăjbite”

Despietreşte inimile noastre cele învrăjbite, Născătoare de Dumnezeu, iar năvălirile celor ce ne urăsc le potoleşte şi toată strâmtorarea sufle­tului nostru o conteneşte. Ridicând ochii la icoana ta cea sfântă ne umilim în faţa suferinţei şi milostivirii tale pentru noi şi rănile Ţi le sărutăm, iar de săgeţile noastre care te străpung ne înfricoşăm. Ci tu Maică prea-milostivă, nu ne lăsa să pierim în împietrirea noastră şi din pricina nemilostivirii celor apropiaţi, căci eşti cu adevărat despietrirea inimilor învrăjbite. Amin.

Latest from religie

Go to Top