Rugăciunea celor care nu își găsesc rostul în această lume

Rugăciunea celor care nu își găsesc rostul în această lume

in religie by

Există persoane care simt uneori că nu își găsesc rostul în lumea aceasta. Nimic nu pare să meargă bine în viața lor, nici în plan personal, dar nici în carieră.

Creștinii care trec prin această situație își pot schimba viața cu ajutorul unui rugăciuni către Sfântul Efrem cel Nou. Acest sfânt îi ajută pe cei fără speranță să aibă calea luminată și să primească răspunsurile de care au mare nevoie.

Iată rugăciunea pe care o poți spune și tu dacă te afli în această situație, iar totul va fi mai bine în scurt timp.

Rugăciunea celui care nu-și găsește rostul poate fi spusă chiar și de către cei care nu sunt creștini practicanți. Dimineața sau seara rostește aceste cuvinte puternice:

„Sfinte Părinte Efrem, amărăciunea în care mă aflu mi-a fost călăuză spre tine. Am auzit că vii grabnic în ajutorul celor care nu și-au aflat nici un rost pe pământ și de aceea te rog ia aminte și la mine, chiar dacă n-am nici un bob de credință. Am obosit să tot văd cum voia omului aduce atâtea urâciuni pe pământ și de aceea mi-am zis că, de fapt, Dumnezeu nici nu există.

Cumplit este acest gând, dar mai cumplită este o lume fără Dumnezeu, în care totul alunecă spre moarte și nimicnicie. Este cu neputință ca moartea să fie sfârșitul a toate, pentru că, în adâncul lui, omul nu-și dorește niciodată să moară, ci să fie veșnic.

M-am uimit mult aflând că tu ești viu, chiar dacă ai trăit acum cinci veacuri, însă minunile tale adeveresc că n-ai murit. Dacă tu ai biruit moartea, cu toate că ai fost ucis mișelește, înseamnă că până acum nu încetezi să-ți împlinești menirea pe care ți-a rânduit-o Domnul.

Așadar, ai găsit o cale de a afla cu adevărat cine ești și care este rostul tău în lume. Tocmai de aceea, te rog, grăiește inimii mele și lămurește-mi gândurile și întrebările cele mai tainice. Ajută-mă și pe mine să pricep că fiecare om ‒ asemenea ție și mie ‒ a fost zidit printr-un anume cuvânt al Sfintei Treimi, iar taina care s-a săvârșit la aducerea noastră în ființă este pecetluită cu darurile cu care ne-a înzestrat Dumnezeu pe fiecare.

Fii și mie prieten și sfătuitor, Sfinte Efrem, înțelepțindu-mă să pot pricepe nu numai că Dumnezeu nu are pe nimeni, niciodată, de pierdut, ci și că poate să deschidă fiecăruia o cale spre El. Amin”.