Să ne comportăm civilizat în trafic! Ce ai de făcut, atunci când cel din spatele tău merge cu faza lungă şi te deranjează?

in Sfaturi by

Știu, dacă ești șofer este aproape imposibil să nu te fi plâns cel puțin o dată de faza lungă a șoferului din spatele tău.

Astăzi, vom aborda acest subiect și nu numai! Haide să vedem cum ar trebui să ne comportăm civilizat în trafic!

Semnalizare dreapta

Poţi să depăşeşti. Dacă șoferul din față merge foarte încet, dar nu vrea să te țină pe loc, este posibil să îți semnalizeze dreapta pentru a-ți spune că drumul este liber. Totuși, nu uita să te asiguri și tu, căci ești direct răspunzător de viaţa ta şi a celor din maşina pe care o conduci.

Semnalizare stânga

Nu ai voie să depășești. Dacă șoferul din față te avertizează în acest mod, nu este cazul să te angajezi în depăşire, pentru că vine ceva de pe contrasens. Crede-l pe cuvânt, vede mai bine!

Flash-uri succesive de pe contrasens

Probabil este Poliţie în față. Este semnalul clasic al şoferilor, atunci când sunt controale ale poliţiei, îl putem numi spirit de solidaritate, un cod nescris al şoferilor.

Flash scurt

Pe celălalt șofer îl deranjează farurile tale. Noaptea, mai ales, pentru a nu-i deranja pe ceilalţi participanţi la trafic, trebuie să foloseşti faza scurtă atunci când apare o maşină de pe contrasens. În situaţia în care maşina din faţă îţi dă un scurt flash, e semn să închizi faza lungă.

Pui avarii când cel din spate merge cu faza lungă

Ei bine, iată și subiectul principal al articolului de astăzi! Cum îl avertizezi pe cel din spatele tău că merge cu faza lungă şi te deranjează? Nu îți rămâne decât să pui avariile. Dacă cel din spatele tău merge intenţionat, în continuare, cu faza lungă și vrea să te șicaneze, singura soluție este să comuți oglinda in sus – modul de noapte – în așa fel încât raza de lumina să se proiecteze în sus și nu în ochii tăi.

Un lucru bun este că poliţiştii rutieri, încă, nu sancţionează astfel de semne făcute în trafic!