Fii la curent!

Sfatul unuia dintre cei mai iubiți medici japonezi: Bucuria e mai de folos ca mâncarea și somnul!

in Sfaturi by

Shigeaki Hinohara este fără îndoială cel mai bun exemplu pe care cineva îl poate urma vreodată. Medic renumit, el a trăit 105 ani și a lucrat în clinica sa până când a plecat la Ceruri. Iată cele mai incredibile sfaturi de viață pe care acesta le-a lăsat urmașilor săi.

Nu vă epuizați organismul ținând diete!

Potrivit medicului japonez, bucuria este de mai mare folos omului decât mâncarea și somnul: „Omul primește energie nu din mâncare sau somn, dar din starea de bine. Țineți minte când în copilărie erați veseli, uitați de mâncare și nu aveați nevoie de somn. La adulți este același lucru. Nu trebuie să vă epuizați organismul cu un regim alimentar sau de somn strict”. De asemenea, acesta a afirmat că la baza secretului longevității stă alimentația echilibrată. În plus, medicul a considerat că 100 g de carne de două ori pe săptămână este mai mult decât suficient. Tot acesta ne spune să nu privim niciodată în trecut , întrucât gândurile se materializează când privim către viitor.

De multe ori, muzica și animalele vindecă mai vindecă mai bind decât un medic

Dr. Hinohara a făcut o afirmație la un moment dat care a șocat pe toată lumea, spunând că sunt momente în care un doctor nu poate vindeca, însă animalele sau muzica da. Pentru o viață echilibrată, acesta ne învață să mergem cu bicicleta și să urcăm mereu scările în loc să folosim liftul și să citim mult. Nu în ultimul rând, este foarte important să ne reevaluăm valorile și să nu uităm de cele mai importante lucruri ale vieții: dragostea, grija și milostenia.

Felicia Iederă

Latest from Sfaturi

Go to Top