Fii la curent!

Sfaturi de la bucătari… Unge marginea oalei cu puțin unt ca să nu mai dea în foc mâncarea!

in Sfaturi by

Nu există gospodină care să nu întâmpine probleme în bucătărie. Dar dacă veți găti mereu cu dragoste și veți ține cont și de sfaturile bucătarilor celebri, totul va merge așa cum v-ați dorit, iar cei dragi se vor bucura de cele mai incredibile preparate!

Ungeți marginea oalei cu unt și mâncarea nu va mai da în foc

Pentru a nu se lipi mâncarea de tigaie, bunicile noastre foloseau un truc folosit și în zilele noastre: aveau grijă ca tigaia să fie perfect curată. De asemenea, pentru ca mâncarea să nu dea niciodată în foc în timpul fierberii, ungeți marginea oalei cu foarte puțin unt. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă puneți la fiert orez, paste sau cartofi.

Pentru a obține cele mai pufoase șnițele, puneți în compoziția în care treceți carnea o linguriță cu praf de copt. De asemenea, verificați întotdeauna temperatura uleiului înainte de a prăji ceva.

Niciodată nu trebuie să puneți sare pe carne înainte de a o găti pentru că va împiedica rumenirea acesteia. Sarea se pune doar când carnea este pe jumătate gătită. Dacă vreți ca pastele și orezul să nu se lipească, se adaug în apa de fiert puțin oțet, iar orezul va avea un gust catifelat dacă veți pune în apa în care acesta fierbe o linguriță cu zeamă de lămâie.

Felicia Iederă

Latest from Sfaturi

Go to Top