Fii la curent!

Sfaturile părintelui Arsenie Boca ca să ne fie îndeplinite rugăciunile!

in religie by

Toți am auzit câte minuni poate face rugăciunea, dar totuși, sunt momente când acest lucru nu se întâmplă și la noi. Oare nu cumva greșim undeva?

Iată ce trebuie să facem ca rugăciunile noastre să se ducă către Cer, iar noi să ne împlinim dorințele.

Rugați-vă cu smerenie

Potrivit unuia dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a avut România, părintele Arsenie Boca o condiție esențială ca rugăciunea să fie primită de Dumnezeu este să avem smerenie. Și asta pentru că orice lucru pe care-l primim se face doar prin bunăvoința Domnului, pentru că în fața Lui suntem cu toții egali.

De asemenea, orice credincios are nevoie de multă râvnă și imensă dorință de a se ruga. Pentru că, așa cum frumos spunea părintele, “Adevărata rugăciune este a dori ceea ce doreşte Dumnezeu şi a împlini voinţa Lui în toate acţiunile noastre”.

O altă condiție pentru ca rugăciunile să ne fie ascultate este să credem cu toată ființa noastră că Dumnezeu ne ascultă și să vorbim cu El ca și cum ar fi lângă noi. Fără să-I ascundem nimic. Să-I cerem ajutorul și să fim singuri că ne va vindeca.

Nu avem voie să ne îndoim vreodată de puterea lui Dumnezeu, ci să fim perseverenți pentru că e nevoie de timp ca dorința să ni se împlinească. Nu în ultimul rând, rugăciunea noastră trebuie să aibă un scop nobil, pentru că Domnul le împlinește întotdedauna dorințele celor care merită.

Felicia Iederă

Latest from religie

Go to Top