Fii la curent!

Simona Semen: “Hainele sunt mesageri ai persoanei care le poartă…”

in Știri by

Simona Semen, designerul vestimentar care, potrivit presei de specialitate, le îmbracă pe Lora Petrescu şi Alexandra Uşurelu la concerte şi evenimente, dar și creatoarea ţinutelor pentru alte nume sonore din muzică, precum Delia Matache și Giulia Anghelescu, explică de ce moda este astăzi esențială.

“Alegând designul vestimentar ca stil de viată, port responsabilitatea mesajelor pe care hainele create de mine le transmit. Cred că povestea din spatele hainelor pe care le alegem, poartă amprenta poveștii designerului creator și este desăvârșită cu povestea fiecăruia dintre noi.

Sunt adepta modei fără constrangeri, alegând să creez haine ale căror linii curate și sofisticate evocă puritanismul și fragilitatea.

Minimalismul in modă se rezumă înainte de toate la creearea unui echilibru perfect între forme, tesături, proporții și culori care să redea povestea întregului. Desi poate părea impersonal și rece, minimalismul alătură simplității aparente luxul pentru un look elegant, sofisticat.”

Referindu-se la stil, designerul a precizat: “Cred în simplitate, în sofisticarea detaliilor și expresivitatea întregului ca elemente ce te ajută să te regăsesti și să îti afli locul. În concertul zilelor noastre este esențial să-ți descoperi și rafinezi constant stilul cu atât mai mult cu cât cred că hainele sunt mesageri ai persoanei care le poartă.

Ele vin să completeze povești personale, stări, momente. Moda este astăzi esențială, a subliniat Simona Semen pe welovecouture.com

WeLoveCouture combină măiestria și cultura designerilor și artizanilor descoperiți de-a lungul timpului, printre care se află și creatoarea româncă despre care facem vorbire.

Simona Semen și-a facut debutul în modă în urmă cu aproximativ nouă ani în cadrul proiectului “Rue des Trucs.”

Anul acesta,odată cu sărbătorirea zilei de naștere (31.01), creatoarea a făcut pe facebook mărturisiri înțelepte din care avem ce învăța.

“Anul trecut, cu puțin timp înainte de aniversarea înțelepțirii mele, am început cea mai grea și mai frumoasă călătorie pe care mi-a fost dat să o fac. Drumul spre sursa propriilor temeri, a frustrărilor acumulate în zeci de ani, a neîncrederii, a alegerilor greșite, a disperării mute, a iadului gândurilor negre și a suferinței surde.

Drumul spre pânza cea mai neagră a sufletului pe care am descoperit-o, pentru prima dată în viață, vastă, neexplorată, așteptând să fie pictată în culorile Universului.

Călătoria asta nu e finalizată căci e un drum ce îl urmăm toată viața însă odată începută noi îi putem dicta cursul.

A trecut un an și panza mea neagră e plină de galaxii. Privesc acum zâmbind la demonii ce mă îngrozeau pâna nu demult. Am lăsat valuri de bucurie, de lumină și de iubire să mă învăluie din mijlocul Universului pe care l-am descoperit în interior.

Dumnezeu sălăsluiește literal în noi. Și Universul trăiește în noi și prin noi”, a conchis Simona Semen.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Latest from Știri

Go to Top