Fii la curent!

Smochinele au excepționale proprietăți expectorante!

in Sanatate by

Cultivat de acum 6000 de ani de egipteni care apreciau roadele acestui arborele, smochinul a fost apreciat de însăși Cleopatra iar din frunzele acestuia chiar Adam și Eva și-au făcut haine. Dincolo de toate acestea, smochinul are niște virtuți terapeutice greu de egalat.

Cel mai bun leac împotriva constipației

Suferiți de aciditate la stomac sau tulburări gastrice? Consumați cu încredere smochine și veți constata că va dispărea chiar și gastrita care v-a făcut atât de multe probleme.

În cazul constipației sau a problemelor respiratorii, cum ar fi bronșita, guturaiul, tusea, traheita sau laringita se recomandă următorul tratament: într-un litru de apă se pun 120 g smochine, se lasă la fiert 20 de minute, apoi se răcește și se consumă.

Decoctul se folosește sub formă de gargară și în cazuri de angină și afecțiuni ale gingiilor. Împotriva tusei și a problemelor circulatorii folosiți infuzie din frunze de smochin. 30 g frunze de smochin de lasă la infuzat timp de 10 minute într-un litru de apă fierbinte, iar preparatul se consumă în fiecare zi, timp de o săptămână.

Prietenul ficatului

Dacă aveți probleme cu ficatul smochinul vă este de mare ajutor. Consumați smochine ca atare sau fierbeți 50 g de smochine în 500 ml de apă timp de zece minute, apoi strecurați. Consumați din preparatul obținut în fiecare zi.

În cazul petelor de vitiligo puneți o smochină tăiată pe locul cu probleme. Pentru a fi sparte abcesele cât mai repede, se pun comprese cu smochine fierte în lapte.

Felicia Iederă

Loading...

Latest from Sanatate

Go to Top