Fii la curent!

Softronic vrea să schimbe experienţa de mers la mare: trenuri noi, 50 de lei biletul, 160 km/h. Trenurile private ale Softronic şi Astra Vagoane Călători reiau operarea pe ruta Bucureşti-Constanţa

in Știri by

Trenul privat Hyperion, al producatorului Softronic din Craiova, va reincepe operarea pe ruta Bucuresti-Constanta din 15 aprilie, urmand sa asigure o cursa dus si una intors in fiecare zi pana in septembrie, potrivit datelor de la compania de transport.

Acest tren, dotat cu aer conditionat si internet gratuit, pleaca din Craiova, ajunge in Bucuresti si in final in Constanta. Durata calatoriei doar pe Bucuresti-Constanta este de circa doua ore si jumatate iar pretul unui bilet intreg se ridica la 50 de lei.

Trenul se deplaseaza cu o viteza de 160 de kilometri pe ora. In 2014, Softronic a construit primul tren electric (Hyperion) fabricat in Romania, finantat de Garanti Bank cu 4,3 milioane de euro, iar in 2015 firma a livrat al doilea tren de acest tip. Cele doua trenuri deservesc rutele Craiova-Bucuresti-Constanta si Craiova-Bucuresti-Brasov, scrie extranews.ro.

Pe aceasta ruta opereaza curse si trenul privat Transcarpatic din 2017, tren produs de industriasul Valer Blidar, care controleaza fabrica Astra Vagoane Calatori din Arad. El a lansat curse pe ruta Arad- Bucuresti-Constanta, cu trenul cu sase vagoane Transcarpatic, ce poate atinge 200 de kilometri pe ora.

Ruta feroviara Bu­cu­resti – Con­stanta, singura care a fost modernizata cu un miliard de euro, a devenit linia pe care transportatorul de stat CFR Calatori are cei mai multi concurenti privatI.

Latest from Știri

Go to Top