Fii la curent!

statiunea aer ozonat

Știai că stațiunea cu cel mai ozonat aer din Europa se regăsește în România și este în paragină!

in Știri by

Perla Vrancei, Soveja – O comună cu aproximativ 2000 de locuitori, din județul Vrancea, pe numele ei Soveja, a fost atestată documentar încă din secolul 16.

Din păcate, stațiunea din Soveja, extrem de populară înainte de Revoluție, loc în care se desfășurau majoritatea cantonamentelor sportivilor din România, este acum în paragină…

Perla Vrancei, Soveja – Natura mirifică ce o înconjoară o poate salva

Fiind situată la 600 de metri altitudine, stațiunea are cel mai ozonat aer din Europa, fiind înconjurată de o pădure deasă de conifere. Deşi este recunoscută drept cea mai ozonată staţiune din Europa, doar ruinele hotelurilor abandonate şi degradate mai amintesc de frumuseţea de altă dată a fostei Perle a Vrancei.

Perla Vrancei, Soveja – Majoritatea tinerilor din zonă au plecat în străinătate

Localnicii îşi amintesc cu nostalgie de vremurile bune, când localitatea lor era plină de turişti. “Veneau turişti în număr mare. Se trăia foarte bine. Aveam loc de muncă şi ne bazam pe banii pe care îi luam de acolo. Veneau şi turişti străini. Acum nu mai vin nici 10% din turiştii care veneau odată. Oamenii veneau la tratament, la odihnă” afirmă tanti Gica. Aceeași femeie spunea că toți tinerii au plecat să câştige ”o pâine” prin străinătate…

Perla Vrancei, Soveja – Există totuși o speranță

Problema degradării acestei stațiuni este conflictul iscat între proprietarii terenurilor și cei ai clădirilor. Dacă litigiul s-ar încheia, se pare că investitorii ar fi interesați. “Sunt proiecte care aşteaptă la cheie, un parteneriat cu Norvegia. În maxim doi-trei ani de zile, staţiunea va arăta ca printre primele staţiuni din ţara“, a declarat directorul staţiunii, Neculai Ciolan.

Așadar, cei care vor totuși să-și petreacă o vacanță la Soveja, ar trebui să-ți caute din timp cazare, întrucât oferta nu este prea bogată.

Să sperăm cu toții că totul va reveni la normal și stațiunea Soveja să redevină Perla Vrancei!

Loading...

Latest from Știri

Go to Top